SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Bakan açıkladı! Açık büfeler değişiyor

Bakan açıkladı! Açık büfeler değişiyor

10 Mayıs 2020 Pazar - 11:27




Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Açık büfelerde sunum şekli değişecek, siz almıyorsunuz sadece sunum şekli değişecek. Siz söyleyeceksiniz ne kadar isterseniz aşçı verecek. O sağlığın bir kriteri var." dedi





Kültür ve Turizm bakanı Mehmet Ersoy CNN Türk'te katıldığı programda gündeme dair açıklamalar yaptı. "Dört ayrı komisyon yaptık, 132 maddelik bir kriter belirledik konaklama ve restoranlar için. Şu an itibari ile de tga.gov.tr’de yayınlandı kriterler orada madde madde var." dedi

"SERTİFİKASYONDA TEMEL KRİTER SOSYAL MESAFE"

Dört ayrı komisyon yaptık, 132 maddelik bir kriter belirledik konaklama ve restoranlar için. Şu an itibari ile de tga.gov.tr’de yayınlandı kriterler orada madde madde var. Personelinize pandemi eğitimi vermeniz gerekiyor. Sertifikasyonda temel kriter sosyal mesafe. Sertifikayı almak zorunlu değil ama bir çok işletmenin alacağını düşünüyorum. Denetim firmaları her ay düzenli denetliyor olacaklar, sertifika belgesinde bir karekod olacak o karekodu okuttuğunuz zaman o işletmenin denetim geçmişini görebileceksiniz.

Bu sertifikayı alan turizm tesisi uluslararası kuruluşlar tarafından olmazsa olmaz diye nitelendirilen önlemlerin tamamı burada uygulanıyor ve denetliyor anlamına gelecek bu sertifikalar.

Bu sertifikasyon yeterli değil, biz Salı günü bunun genelgesini yayınlıyoruz, yarından itibaren Dışişleri Bakanımızla bir niyet mektubu hazırladık, bu niyet mektubunda bir davet içeriyor. O ülkenin vatandaşına yurtdışına çıkış izni verecek olan ilgili kurumlara gönderiyoruz bu mektubu. Türkiye’nin sağlık altyapımızın detaylarını yazdık, hastane kapasitelerimizi yazdık, ambulans sayılarımız, ventilatör sayılarımız bu mektubu bütün ülkelere pazartesi sabah gönderiyoruz. Dışişleri Bakanımızla aynı zamanda ilk etapta 70 ülkeye telefon trafiği başlatacağız.
Sertifikasyon içerisinde bu ağırlıklı turizm havalimanı olarak kullanacağımız yerlerde Sağlık Bakanlığımız test merkezleri oluşturuyor, yerli yabancı fark etmez buraya gelenlerin testini yapacağız.


"MAYIS SONU İTİBARİYLE İÇ TURİZM TRAFİĞİ BAŞLAYACAK"

Mayıs sonu itibariyle iç turizmle ufak ufak başlayacağız turizm trafiğine. Haziran’da birçok ülkede bu iş ufak ufak başlar, işte Orta Avrupa ülkeleri bazı Asya ülkeleri olsun bunlar Haziran ayı içerisinde aşamalı bir şekilde açılacağını düşünüyoruz Tarih ilerledikçe biz de takvim açıklayacağız bize bağlı bir konu değil bu belirli kriterler var. Bu sene beklentiyi yüksek tutmamak lazım, ama ben bu sene için otellerin yüzde 50’sini yüzde 60’ını açabilirsek iyi bir otel olduğunu düşünüyorum.

SUNUM ŞEKLİ DEĞİŞİYOR

"Açık büfelerde sunum şekli değişecek, siz almıyorsunuz sadece sunum şekli değişecek. Siz söyleyeceksiniz ne kadar isterseniz aşçı verecek. O sağlığın bir kriteri var. Açık büfe kalacak, sunum şekli değişecek."

- Biz bu hareketleri başlatacağız, kriterlere ilaveler olabilir azaltmalar olabilir. Aşama aşama gideceğiz, bunlar yeni normaller, hafta hafta açıklayacağız nasıl olduğunu göreceğiz ona göre açıklayacağız.

- Charter olmuş tarifeli olmuş durumun içeriğini değiştirmiyor, havacılık söz konusu olduğu zaman da uluslararası otoritelerin alacağı kurallar çalışmaya başlayacak. Hava trafiği dünya ekonomisi için önemli, bunu başlatamazsanız sistem çöker, dijital iletişim bir yere kadar.

- Bu sene önceliğin fiyat olduğunu düşünmüyorum, hareketi başlatmanın öncelik olduğunu düşünüyorum. İkinci üçüncü aşamada fiyat hesabı yapılır ama şu aşamada bunu kimsenin düşüneceğini zannetmiyorum.


- Galata Kulesinde bir renavasyon yapacağız. Galata Kulesi'ni müzesi haline getireceğiz. Galata Kulesi'nde restauran olmayacak. Oraya meydan havası kazandıracağız

- AKM'de 2021 yılında ilk sunum izletilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap