SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Akdeniz, Ege, Marmara: Çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın

Akdeniz, Ege, Marmara: Çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın

23 Temmuz 2023 Pazar - 16:10




Aşırı sıcaklar için bir uyarı da Prof. Dr. Orhan Şen'den geldi: "Çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın. İstanbul, İzmir, Ege ve Akdeniz sahilleri dahil."





Türkiye'yi günlerdir etkisi altına alan aşırı sıcaklar artarak devam ediyor. CNN Türk'te konuşan meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba günü de rekor sıcaklıkların yaşanabileceğine dikkat çekerek "Çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın. İstanbul, İzmir, Ege ve Akdeniz sahilleri dahil. Isı çarpmalarının geri dönülmez sonuçları vardır. O nedenle çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın. Çıkacaklarsa da şapka gözlük ve açık renk bol elbise giysinler" uyarısında bulundu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de dün El Nino sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 3 ila 8 derece arasında artacağı uyarısında bulundu. MGM'nin Twitter hesabından "Hava Sıcaklıkları Tüm Yurtta Mevsim Normalleri Üzerinde Seyredecek" notuyla yapılan paylaşımda, Türkiye'nin çarşamba gününden itibaren sıcak hava dalgasının etkisi altına girdiği belirtildi. Paylaşımda "Hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin 3 ila 8 derece, diğer bölgelerimizde ise mevsim normallerinin 1 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor" ifadesi kullanıldı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap