SON DAKİKA



Haber > Yaşam > 2030'da Türkiye'de 1 milyon elektrikli araç olacak

2030'da Türkiye'de 1 milyon elektrikli araç olacak

23 Ocak 2020 Perşembe - 12:51




Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği Başkanı Halil Demirdağ, 2030'da Türkiye'de 1 milyonun üzerinde elektrikli aracın kullanılmasının beklendiğini açıkladı.





Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen ve geçtiğimiz haftalarda Gebze’de düzenlenen etkinlikte tanıtılan yerli otomobil, sahip olduğu üstün özellikler ile şimdiden oldukça merak uyandırdı.

(Yüzde 100 elektrikli olan yerli otomobil hakkında en çok merak edilen soruların cevabını, sizler için hazırladığımız aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.)



2030'DA 1 MİLYON ELEKTRİKLİ ARAÇ

Elektrikli otomobil pazarına hızlı bir giriş yapan Türkiye'de, elektrikli otomobillere olan ilginin her geçen yıl artması bekleniyor.

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği Başkanı Halil Demirdağ; AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2030'da 1 milyonun üzerinde elektrikli aracın kullanılacağının öngörüldüğünü açıkladı.

Demirdağ, ''Türkiye'de 2030'da 1 milyonun üzerinde elektrikli aracın kullanılabileceği öngörülüyor ki bu çok hızlı oluşabilecek bir kapasite. Bu rakamı dikkate aldığımızda 2030'da 100 bin megavat batarya kapasitesi oluşacağını söyleyebiliriz.


Artık bir sonraki adım, bu araçların bataryalarını sisteme geri elektrik basmak için de kullanabilmek olmalı. Eğer araçlardaki bataryalar için böyle bir imkan oluşturulursa, burada yeni bir kapasite de ortaya çıkmış olacak." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap