SON DAKİKA



Haber > Yaşam > 200 derece sıcakta oruç tutuyorlar!

200 derece sıcakta oruç tutuyorlar!

17 Mayıs 2020 Pazar - 14:51




Ramazan ayında en çok zorluk yaşayan mesleklerden biri olan fırıncılar, 200 derece sıcağın karşısında oruç tutmaya çalışıyorlar.





Ramazan ayını en zor şartlarda yaşayan mesleklerden biri de fırıncılar. Sabah erken saatlerde işlerinin başına geçen fırın ustaları, yaktıkları fırınlarda vatandaşa hizmet veriyorlar. Sıcak havaların da hakim olduğu kentte fırın ustaları iftar ve sahur sofralarına sıcak ekmek ile pide yetiştirmeye çalışıyorlar. Yaklaşık 200 derece sıcaklıkta fırınların başına geçen fırın ustaları hem çalışıyor hem de sıcağa aldırmadan oruçlarını tutup, ibadetlerini yerine getiriyorlar.

“Zorlansak da çalışmak zorundayız”

40 yıldır fırın ustası olan 52 yaşındaki Ramazan Demirhan, fırın başında zorlandığını belirterek, “Ramazan ayındayız. Dışarıda 30 dereceye yakın bir sıcaklık var. Burada normal olarak 200 derece var. Çalışmak zorundayız. Zorlansak da çalışmak zorundayız. Oruç olduğumuz için zor. Akşama kadar bitkin düşüyoruz. Yine de mecburuz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap