SON DAKİKA



Haber > Yaşam > 12 milyonluk reçete vurgunu

12 milyonluk reçete vurgunu

19 Şubat 2021 Cuma - 12:42




Adana merkezli 11 ilde nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 46 şüpheliden 41'i yakalandı.





Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, usulsüz reçete yazılarak haksız kazanç sağlandığı ve kamu zararına sebebiyet verildiği, kanser hastalarının tedavisi için kullanılması gereken ilaçların hastalar için kullanılmayıp Azerbaycan, Suriye, İran ve Irak'a satılmaya çalışıldığı, yeşil reçeteye tabi uyuşturucu özelliği olan ilaçların da reçetesiz satılarak uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında ekipler, Adana merkezli 11 ilde, aralarında İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Y.C, 4 doktor, 2 sağlık merkezi çalışanı, 2 biyolog, 9 eczacı, 13 eczane ile ilaç firması çalışanlarının da bulunduğu 46 şüphelinin adreslerine operasyon düzenledi.

Baskın yapılan adreslerde Y.C'nin de arasında bulunduğu 41 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Öte yandan, şüphelilerin kendi aralarında 12 milyon 523 bin 111 liralık para transferi gerçekleştirdikleri ileri sürüldü. Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap