Trabzon’da Okulda Büyük Tehlike! “Çocukların Güvenliği Risk Altında”
Yayın Tarihi: 09.04.2026 - 12:14
Trabzon Ata İlkokulu’nda bahçedeki çökme ve tehlikeli önlemler tepki çekti. Eğitim Sen acil müdahale çağrısı yaptı.
Trabzon’da Ata İlkokulu bahçesinde aylardır giderilmeyen çökme ve tehlikeli önlemler büyük tepki çekti. Eğitim Sen, yetkililere acil müdahale çağrısında bulundu.
Ata İlkokulu’nda tehlike büyüyor: Bahçedeki çökme 4 aydır giderilmedi
Trabzon’da bulunan Ata İlkokulu’nda okul bahçesinde meydana gelen çökme, aradan geçen yaklaşık dört aya rağmen onarılmadı. Öğrencilerin oyun alanı olarak kullandığı beton sahadaki bu hasar, eğitim ortamında ciddi bir güvenlik riskini beraberinde getirdi.
Eğitim Sen Trabzon Şubesi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu alanın kullanılamaz hale geldiği ve mevcut durumun çocuklar açısından tehlike oluşturduğu vurgulandı.
Alınan önlemler daha büyük risk oluşturuyor
Çökme sonrası öğrencilerin alana girişini engellemek amacıyla yapılan uygulamaların ise sorunu çözmek yerine yeni riskler doğurduğu ifade edildi. Açıklamada, alanın çevresine yapılan beton duvarın çocukların kolayca çıkabileceği şekilde olduğu, kenarlarının ise çarpma durumunda yaralanmalara yol açabilecek keskinlikte bulunduğu belirtildi.
Ayrıca, bölgeye yerleştirilen sivri inşaat demirlerinin ilkokul çağındaki çocuklar için ciddi tehlike oluşturduğu kaydedildi. Oyun oynarken ya da koşarken bu alanla temas eden öğrencilerin yaralanma ihtimali, “kabul edilemez bir risk” olarak değerlendirildi.
“Valilik derhal harekete geçmeli” çağrısı
Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci imzasıyla yayımlanan açıklamada, şimdiye kadar herhangi bir kazanın yaşanmamış olmasının öğretmenlerin dikkat ve özverisi sayesinde olduğu belirtildi.
Yetkililere çağrıda bulunulan açıklamada, Trabzon Valiliği’nin konuya ivedilikle müdahale etmesi gerektiği vurgulanarak şu sorular gündeme getirildi: Çökme neden hâlâ giderilmedi? Gerekli kaynak mı sağlanmadı? Yoksa sorun göz ardı mı ediliyor?
Çocukların sağlığı ve güvenliğinin her şeyden önce geldiğinin altı çizilen açıklamada, olası bir facia yaşanmadan gerekli onarımın yapılması istendi.
Eğitim Sen: “Konunun takipçisi olacağız”
Eğitim Sen Trabzon Şubesi, öğrencilerin güvenli ve sağlıklı koşullarda eğitim görme hakkını savunmaya devam edeceklerini belirtti. Açıklamada, kamu idaresinin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği ifade edilerek, risklerin ortadan kaldırılması için sürecin yakından takip edileceği bildirildi.