Dünya Kupası 2026
Kaynak:İHA

Trabzon'da İlk Kez Görüntülendi! Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi Yavrusu Karayoluna İndi

Yayın Tarihi: 11.06.2026 - 12:16
Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde ilk kez görüntülenen çengel boynuzlu dağ keçisi yavrusu, karayolunda dolaşırken cep telefonu kamerasına yansıdı.

Trabzon'da nadir görülen bir yaban hayatı görüntüsü heyecan oluşturdu. Koruma altında bulunan çengel boynuzlu dağ keçisi yavrusu, Köprübaşı ilçesinde karayoluna kadar inerek vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi Yavrusu Yerleşim Alanında Görüldü

Trabzon'un Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy Mahallesi'nde sıra dışı bir görüntü kaydedildi. Genellikle yüksek rakımlı bölgelerde yaşayan çengel boynuzlu dağ keçisi yavrusu, ilk kez yerleşim alanına yakın bir noktada görüntülendi.

Vatandaşların dikkatini çeken yavru dağ keçisi, bir süre karayolunda dolaştı. O anlar çevrede bulunan kişiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı.

Karayolundaki Görüntüler İlgi Çekti

Doğal yaşam alanları sarp kayalıklar ve yüksek dağlık bölgeler olan çengel boynuzlu dağ keçilerinin yerleşim yerlerine kadar yaklaşması bölge sakinlerini şaşırttı. Karayolunda rahat tavırlarla dolaşan yavru keçi, kısa süre sonra gözden kayboldu.

Sosyal medyada da paylaşılan görüntüler, yaban hayatına ilgi duyan vatandaşların dikkatini çekti.

Koruma Altındaki Türün Görülmesi Sevindirdi

Türkiye'nin koruma altındaki önemli yaban hayvanları arasında yer alan çengel boynuzlu dağ keçileri, doğal dengenin korunmasında önemli rol oynuyor. Uzmanlar, bu tür canlıların yaşam alanlarının korunmasının biyolojik çeşitlilik açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Trabzon'da ilk kez karayolunda görüntülenen çengel boynuzlu dağ keçisi yavrusu, bölgedeki yaban hayatı zenginliğini bir kez daha gözler önüne sererken, doğaseverler tarafından da ilgiyle karşılandı.

Etiketler