Kaynak:İHA

Kastamonu’da vahşet davası: Hamile eşini öldüren sanıktan şok savunma

Yayın Tarihi: 14.04.2026 - 15:23
Kastamonu’da hamile eşini öldüren sanık mahkemede konuştu. “8 gün cesetle yaşadım” sözleri dikkat çekti.

Kastamonu’da 8 aylık hamile eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın mahkemedeki savunması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Sanık, olay anını hatırlamadığını öne sürdü.

10 gün boyunca aynı evde kaldı

Olay, Kastamonu’da İnönü Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, apartmandan gelen kötü kokular üzerine yapılan ihbar sonrası eve giren ekipler, 34 haftalık hamile Elif Civil’in cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan incelemede genç kadının çok sayıda bıçak darbesiyle hayatını kaybettiği ve cesedin yaklaşık 10 gün boyunca evde kaldığı belirlendi.

Olay sonrası başlatılan çalışma kapsamında, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan eşi Berkan Civil tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sanıktan dikkat çeken savunma: “Hiçbir şey hatırlamıyorum”

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunma yapan sanık Berkan Civil, olay anına ilişkin hafızasında boşluk olduğunu iddia etti.

Sanık, “Sigarayı içtikten sonrasını hatırlamıyorum. Uyandığımda yaralıydım. Tek hatırladığım 8 gün boyunca eşimin cesediyle uyumuşum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca olay sırasında yaralı olduğunu ve korktuğu için kimseye haber veremediğini öne süren sanık, herhangi bir madde kullanıp kullanmadığını da bilmediğini söyledi.

Mahkemede çarpıcı diyaloglar yaşandı

Duruşmada sanığın, 1,5 yaşındaki çocuğuna nasıl baktığı sorusu da gündeme geldi. Sanık bu soruya, “Ben babayım, bilincimi kaybetsem de çocuğuma bakabilirim” şeklinde yanıt verdi.

Tanık olarak dinlenen komşular ise zaman zaman çift arasında tartışmalar yaşandığını ifade etti. Ayrıca sanığın, olay öncesinde komşusundan sigara temin ettiğine dair beyanlar da dosyaya girdi.

Aileden ağır suçlama: “Öldürmekle tehdit ettiler”

Hayatını kaybeden Elif Civil’in ailesi ise sanığın ailesinin daha önce tehditte bulunduğunu ileri sürdü. Baba, “Kızınızı alın, yoksa öldürürüz” şeklinde ifadeler duyduklarını belirterek sanığın en ağır cezayı almasını talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Olayla ilgili yargı süreci devam ederken, dava kamuoyunda yakından takip edilmeyi sürdürüyor.

Etiketler