SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Üniversite tercihleri başlıyor

Üniversite tercihleri başlıyor

29 Temmuz 2016 Cuma - 08:56




Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016-ÖSYS tercih işlemleri bugün alınmaya başlanıyor. Tercih süresi 3 Ağustos'ta sona erecek.





ÖSYM'nin internet sitesinde yaptığı duyuruda, 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayınlandığı bildirildi.

Duyuruda, 18 Temmuz 2016 tarihinde ÖSYM'nin internet sayfasından yayınlanan kılavuzda güncelleme yapıldığından adayların tercih işlemi için bugün yayınlanan kılavuzu esas almaları ve bu tarihler arasında ÖSYM'nin internet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerektiği kaydedildi.ÖSYM'ce, kılavuz basımı, dağıtımı ve satışının yapılmayacağı bildirildi.

Adayların tercihlerini 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacakları belirtilen duyuruda, başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacağı, ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listelerinin geçerli olmayacağı, sadece elektronik ortamda yapılacak tercihlerin işleme alınacağı ifade edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap