SON DAKİKA



Haber > Türkiye > TEOG'da Yomra damgası

TEOG'da Yomra damgası

27 Ocak 2016 Çarşamba - 14:59




İstatistiklere göre 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı TEOG1 sınav sonuçlarına göre Yomra İlçesi başarı çıtasını en fazla yükselten ilçe oldu.





Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş I (TEOG) sınav sonuçları açıklandı. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından açıklanan istatistiklere göre 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı TEOG1 sınav sonuçlarına göre Yomra İlçesi başarı çıtasını en fazla yükselten ilçe oldu. TEOG sınavında soru gelen altı branşın tamamında yükseliş sağladı. Ayrıca Din Kültürü ve ahlak Bilgisi dersi için bir önceki yıla göre yükselen tek ilçe oldu.

890

İlçeye bağlı çeşitli okullarda öğrenim gören 426 8.sınıf öğrencisinin puan ortalaması 58.77 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı döneminde 18 ilçe arasında 17. Sırada bulunurken, bu yıl elde edilen sonuçlara göre 10. Sıraya kadar yükseldi. Yomra elde edilen bu sonuçlara göre en fazla yükseliş sağlayan ilçeler sıralamasında ise 6.04 puanlık bir farkla birinci sıraya yükseldi.

543_9

Bu başarılı sonuçlarla ilgili olarak Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşıyan, “Üç yıldır uygulamaya koyduğumuz Yomra Eğitimine Nitelik Kazandırma (YENK) Projemiz meyvelerini vermeye başladı. Bundan dolayı çok memnunuz. Projemizin akademik başarı ayağındaki yükselişimizle birlikte çocuklarımıza sosyal sorumluluk ve değerlerimize yönelik eğitimlerimizde de oldukça hassas davranıyoruz. Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Yetiştirme ve Destekleme Kurslarına önem verdik. Yine bakanlığımızın çok güzel uygulamalarından biri olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) nı etkin bir şekilde kullanmaya gayret ettik. Emek gayret ve çalışma olunca başarıda geliyor. Ortaya çıkan bu olumlu sonuçlarda başta İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan BALCI olmak üzere eğitim yöneticilerimiz, fedarkarca çalışan öğretmenlerimiz ve bizleri her zaman sahiplenen ve katkı sağlayan velilerimize teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap