SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Öğretmen atamalarında flaş gelişme

Öğretmen atamalarında flaş gelişme

31 Ağustos 2015 Pazartesi - 15:53




Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu kişisel twitter hesabından öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı.





 

Öğretmen atamaları ile ilgili kişisel twitter hesabından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, "Öğretmen atamaları ile ilgili herhangi bir problem yoktur; atamalar belirtilen takvim doğrultusunda gerçekleştirilecektir" dedi.

Genelgede, "Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarına göre merkezi yerleştirme sonucunda yapılacak atamalar"ın, durdurma işleminden istisna tutulduğu yazılmıştır.

KPSS PUANIYLA ÖĞRETMEN ATAMALARI

37 bin öğretmen atamasının bu kapsama girip girmediği konusunda şunları söyleyebiliriz: Öğretmen atamaları, KPSS puan ve tercih üstünlüğüne göre yapılmaktadır. Bu atamalarda idarenin takdir hakkı bulunmamaktadır. 300 bine yakın adayın beklediği bir atamada, tekrardan izin almak tüm süreci uzatabilecektir. Bu nedenle, Başbakanlık Genelgesinde, her ne kadar sadece ÖSYM tarafından yürütülen merkezi yerleştirme işlemlerinin istisna olduğunu belirtmiş ise, öğretmen atamalarının da bu kapsamda değerlendirilmesinde, yani Başbakanlıktan izin alınmaksızın yapılmasında, bir beis bulunmamaktadır.


MEMUR OLUP ÖĞRETMENLİĞE BAŞVURACAKLAR

Burada bir diğer konu da, memur olup KPSS puanıyla öğretmen atamalarına başvuracakların sorunudur. Bilindiği üzere, öğretmen atama kılavuzlarında yer alan açıklama gereğince, kurumlarından muvafakat alan memur statüsündeki öğretmen adayları, öğretmen atamalarına başvurabilmekte idi. Bu durumdakilerin atamalarının da yukarıdaki kapsama girip girmeyeceği kurumdan kuruma farklı olacaktır. Örneğin bir belediye Genelgeyi gerekçe gösterip nakil işlemine muvafakat vermez iken, başka bir kurum, "Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarına göre merkezi yerleştirme sonucunda yapılacak atamalar," ifadesini geniş yorumlayıp nakil işlemine muvafakat verebilecektir. Bize göre, ifadenin geniş yorumlanmasında kamusal yarar bulunmaktadır. Ancak, bu hususun genelgede unutulmuş olması bir çok kişiyi mağdur edebilecektir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap