SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Öğretmen adayları dikkat!

Öğretmen adayları dikkat!

29 Mart 2016 Salı - 13:46




Bakanlık, bu yıl ilk kez uygulanan aday öğretmenlerin yetiştirme sürecinin sağlıklı işleyebilmesi için ülke genelinde aday öğretmenlerin de katılımıyl





İlki 31 Mart'ta, ikincisi 5 Mayıs'ta yapılacak toplantılara, sürece dahil olan tüm aday öğretmenler katılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez uygulanan aday öğretmenlerin yetiştirme sürecinin sağlıklı işleyebilmesi amacıyla, ülke genelinde aday öğretmenlerin de katılımıyla değerlendirme toplantıları düzenleyecek.

Bakanlık, bu yıl ilk kez uygulanan aday öğretmenlerin tecrübeli öğretmenlerin yanında eğitime alındığı "Aday Öğretmen Yetiştirme Programı"na ilişkin il müdürlüklerine yazı gönderdi.

Yazıda, şubat ayında atanan 30 bin öğretmenin, adaylık sürecinin ilk 6 aylık döneminde "Aday Öğretmen Yetiştirme Programı" çerçevesinde, tercih ettikleri illerde 1 Mart itibarıyla danışman öğretmenlerin rehberliğinde çalışmaya başladığı anımsatıldı.Yazı uyarınca, Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecine İlişkin Yönerge çerçevesinde düzenlenen program kapsamında, bugüne kadarki çalışmaların değerlendirilmesi, aksayan yönlerin tespiti ve tedbirlerin alınması amacıyla düzenli şekilde, illerde "Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecine İlişkin Değerlendirme Toplantıları" düzenlenecek.Toplantıların ilki 31 Mart Perşembe günü saat 09.00'da tüm il merkezlerinde, il milli eğitim müdürlerinin başkanlığında, sürece dahil olan tüm aday öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu kapsamda mülki idare amirlerinin de toplantıya katılarak, aday öğretmenlerle tecrübe paylaşımında bulunması bekleniyor.

Toplantıda, Fatih Projesi'nin altyapısı kullanılarak, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin ile ilgili daire başkanları da canlı bağlantıyla öğretmenlere anında bilgi verecek.İkincisi 5 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek toplantıda ise o güne kadar geçen süreçte yapılan çalışmalar değerlendirilecek ve yazın gerçekleştirilecek hizmetiçi eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi verilecek.İlerleyen dönemlerde de değerlendirme süreciyle ilgili farklı tarihlerde toplantılar yapılacak. Bu kapsamda, il milli eğitim müdürlerinden, aday öğretmenlerin yetiştirme sürecinin sağlıklı işleyebilmesi için büyük önem arz eden değerlendirme toplantılarına, illerde sürece tabi tüm aday öğretmenlerin katılımının sağlanması ve tedbirlerin alınması da istendi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap