SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Öğretmeden geçmiyoruz

Öğretmeden geçmiyoruz

23 Ocak 2014 Perşembe - 09:03




İstanbul ve Antakya’nın ardından Trabzon’da da hizmete giren Uğur Hazırlık Anadolu Liseleri geleceğe ışık tutuyor. Okul müdürü Aziz Sonkaya, ilkelerin





Akçaabat ilçesinde bu yıl eğitim-öğretime başlayan Hazırlık Lisesi, Bahçeşehir Koleji ve Uğur Dershaneleri tecrübe ve birikimlerini birleştirip yeni konseptle hem dershane hem de okul havası oluşturdu. Kurumla ilgili merak edilenleri açıklayan Uğur Hazırlık Lisesi Müdürü Aziz Sonkaya, "Okul 5,5 gün haliyle öğrencilerin dershane ihtiyacını ortadan kaldırıyor, 1,5 gün de çocuklara ve ailelere nefes alma alanı bırakıyor" dedi. HARMAN MODELİ Sonkaya, "İlk defa esnek sınıf modeli Uğur Hazırlık Lisesi'nde uygulanıyor. Aylık izleme sınavları ile her derse göre öğrenciler sınıflandırılıp eksikleri tamamlanıyor. Deneme sınavları ve testlerle örgün eğitim harmanlanıyor. Cumartesi öğleden sonra sosyal aktivitelerle öğrencilerin kişibel gelişimine katkı sağlanıyor. Bu okulla öğrencilerin dershane ihtiyacı ortadan kalktığı gibi pilot uygulamasını yaptığımız programlarla öğrencilerin özel dersi bıraktığını da fark ettik. Haftalık 51 saat ders var. Öğrencilerin eksiklikleri de ders dışı uygulamalarla ortadan kaldırılıyor. Öğretmeden geçmiyoruz" dedi. Sonkaya, faaliyetleri ve hedefleri ile ilgili sorularımızı yanıtladı: Çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz? Uğur Hazırlık Lisesi, öğrenci ve veli ihtiyaçları analiz edilerek oluşturulmuş yeni bir okul modeli. Bu yıl Türkiye genelinde, Akçaabat’ın yanı sıra İstanbul ve Antakya’da da Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi var. Önümüzdeki yıl bu sayının 50 olması planlanıyor. Ama biz bölgemizin böyle bir okula ihtiyacı olduğunu düşünerek ilk uygulayıcılarından olmak istedik. Bölgemize güçlü ve nitelikli bir okul kazandırmak sorumluluğuyla hareket ettik. Şu anda okulumuzdaki öğrenci veliler, aldıkları eğitim-öğretim hizmetinden de, rehberlik ve kariyer çalışmalarından da son derece memnunlar. Onların memnuniyetini görmek bize de güç veriyor. Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi başarıyı adım adım izleyen bir okul: nitelikli bir lise eğitimi verirken, uyguladığı Akademik Kur Sistemi (AKS) ve Kariyer Planlama Modeli ile geleceğin başarılı gençlerini yetiştiriyor. Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi’nde 4 yıllık lise eğitimi 2 kademeden oluşuyor: İlk kademeyi oluşturan 9. ve 10. sınıfta öğrencinin temel akademik becerilerinin ölçülmesi, kariyer planlama, mesleki gelişim süreçleri izleniyor. İkinci kademeyi oluşturan 11. ve 12. sınıflarda ise, ilk kademede belirlenen hedefler doğrultusunda üniversite giriş sınavlarına hazırlık amacıyla çalışmalar yapılıyor. Akademik Kur Sistemi nedir? Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi’nin her iki kademesinde uygulanan Akademik Kur Sistemi’nde bir öğretim yılı 4 kurdan oluşuyor. Her kurun sekizinci haftasında, öğrencilere temel derslerden Akademik Gelişimi İzleme Sınavları (AGİS) uygulanıyor. Her öğrenci için ayrı ayrı düzenlenen AGİS raporlarında, öğrencinin akademik yeterlilik düzeyi Temel, Yeterli ve İleri olmak üzere üç farklı yeterlilik düzeyinde ele alınıyor. AGİS raporlarına göre her ders için tamamlama ve pekiştirmeye yönelik etüt programları yapılıyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap