SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Öğrencilere burs müjdesi

Öğrencilere burs müjdesi

10 Mayıs 2015 Pazar - 16:17




ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında ilk 10 bin kişiye verilen burslar, bundan sonra ilk 25 bin kişiye verilecek.





Işık,yaptığı açıklamada, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunda, temel bilimlerin tekrar cazip hale getirilmesi konusunun görüşüldüğünü ve burs verilecek öğrenci sayısının artırılmasına oy birliğiyle karar verildiğini söyledi. Uluslararası Bilim Olimpiyatları sonucuna göre veya Uluslararası Proje Yarışmasında, Türkiye adına birincilik, ikincilik ya da üçüncülük kazanan ve sınavla veya sınavsız yerleşme hakkını kullanarak ya da ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşenler ile Yükseköğretime Geçiş Sınavında YGS-1 puan puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alarak; felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2 bin lira burs verilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap