SON DAKİKA



Haber > Türkiye > O tamirci kabusu oldu!

O tamirci kabusu oldu!

21 Aralık 2017 Perşembe - 12:59








Beşiktaş'ta bir çocuk annesi E.M.'nin (44) tamir için verdiği cep telefonundaki fotoğraf ve görüntüleri izinsiz kopyalayarak, şantaj yaptığı iddia edilen cep telefonu tamircisi C.K. (38) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Tutuklu şüpheli C.K. hakkında "Zincirleme olarak özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri kayda almak ve ifşa etmek", "Zincirleme şantaj", "Bilişim sistemine hukukuna aykırı olarak girme ve orada kalma", "Zincirleme hakaret" suçlarından 4,5 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. C.K. önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Beşiktaş’ta yaşayan 44 yaşındaki E.M., Cep telefonuna ekran koruyucu taktırmaya gittiği işyerinin sahibi C.K.’nın bazı müstehcen görüntülerini kopyalayıp,sevgilisi olması için kendisine şantaj yaptığını iddia etti.Ekran korucuyu için gittiği tamirci kabusu oldu... İddianame hazırlandıE.M.’nin yaşadıklarını kocasına anlatması üzerine C.K, sahte bir Facebook hesabından görüntüleri ailesine gönderdi. E.M. şikayetçi olunca, tutuklanan C.K hakkında 4,5 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘KORUYUCU FİLM TAKTIRMAYA GİTMİŞTİ’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre: E.M., Mayıs ayında cep telefonuna ekran koruyucu film taktırmak için C.K.’nın cep telefonu tamiri yapan dükkanına gitti. Filmin zarar görmesi üzerine tekrar aynı iş yerine giden E.M., yeni bir koruyucu film takılmasını istedi. E.M., C.K.’nın isteği üzerine cep telefonunun tuş kilidini açarak kendisine verdi. Telefonu alan C.K., 5-10 dakika kadar tezgahın arkasına gidip koruyucu filmi taktı. 20 gün kadar sonra E.M’ye cep telefonundan ulaşan C.K. arkadaşlık yapmak istediğini söyledi. E.M. de cevaben 23 yaşında bir oğlu olduğunu ve kendisinden uzak durması gerektiğini ifade etti. E.M.’yi iş yeri ve cep telefonundan aramaya devam eden C.K., elinde E.M.’ye ait fotoğrafların olduğunu, kendisiyle sevgili olmazsa söz konusu fotoğrafları ailesine, arkadaşlarına ve sosyal medyaya yayacağını söyleyerek şantaj yaptı. Başlarda durumu kimseye anlatmayan E.M., iki kez hattını değiştirdi. İletişim bilgilerini bulan C.K., E.M.’ye yine ulaşmayı başararak farklı numaralardan “Beni aramazsan evinin önüne geleceğim, telefonu açmazsan eşini ararım, benimle sevgili olmazsan bende bulunan uygunsuz resimlerini bütün arkadaşlarına yayarım’ şeklinde şantaj yapmaya devam ederek küfürler etti. Tehditlere daha fazla dayanamayan E.M., durumu ailesine anlattı. Ancak şantajla yetinmeyen C.K., son olarak sahte Facebook hesabı açarak E.M.’ye ait müstehcen görüntü ve videolarını eşiyle, çocuklarına gönderdi. E.M., avukatı Funda Sadıkahmet Alp aracılığıyla şikayetçi oldu.

İNKAR ETTİ ANCAK TUTUKLANDI


Şüpheli C.K. ifadesinde E.M. ile 19 Mayıs 2017’de tanıştıklarını ve Instagram’dan arkadaş olduklarını söyledi. Müşteki E.M.’nin başka birisiyle ilişki yaşadığını söyleyerek söz konusu sevgilinin kendisine fotoğraf ve videolar gönderdiğini ve müştekiyi tehdit etmediğini vurguladı. Ancak tehdit altında olduğu için söz konusu görüntüleri ailesine gönderdiğini kabul etti. C.K. çıkarıldığı İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine kondu.İddianamede, şüpheli C.K.’nın atılı suçları işlediğinin anlaşıldığı kaydedilerek “Zincirleme olarak özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri kayda almak ve ifşa etmek”, “Zincirleme şantaj”, “Bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma”, “Zincirleme hakaret” suçlarından 4,5 yıldan 18 yıla kadar hapsi talep edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap