SON DAKİKA



Haber > Türkiye > KPSS cevap anahtarları erişime açıldı

KPSS cevap anahtarları erişime açıldı

20 Temmuz 2016 Çarşamba - 11:58




ÖSYM, 2016-KPSS lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 2016-KPSS lisans (Alan Bilgisi) cevap kağıtları, aday cevapları ve soru kita





 

 

ÖSYM, 2016-KPSS lisans ile 2016-KPSS lisans cevap kağıtları, aday  cevapları ve soru kitapçıklarını erişime açtı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 22 Mayıs 2016'da  uygulanan 2016-KPSS lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 29  Mayıs 2016'da uygulanan 2016-KPSS lisansa (Alan Bilgisi) giren adayların cevap  kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yaptıkları işaretlemelerin, optik  okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları, sınav soruları  ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri  yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin Aday  İşlemleri Sistemi "https://ais.osym.gov.tr" üzerinden erişime açıldı.

Adaylar, "https://ais.osym.gov.tr" internet adresine T.C. kimlik  numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve "Cevap Kağıdı  Görüntüleme" ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü,  cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla  okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını  görebilecek.  Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı  form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni  pencerede soru köküne, cevap seçeneklerine ve sorunun doğru cevabı ile ilgili  soruya kendilerinin vermiş olduğu cevaba da ulaşabilecek.  Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek  diziliminde görüntülenebiliyor.  İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam  doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da yer alıyor. Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılıyor, görüntülenen  sayfa, belge niteliği taşımıyor. Her türlü değerlendirmede, ÖSYM sisteminde  kayıtlı bilgiler esas alınıyor.

 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap