SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Kontenjanda yeni dönem

Kontenjanda yeni dönem

27 Nisan 2015 Pazartesi - 12:32




YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, boş kontenjandan dolayı bu yıl kontenjan verecekleri programların sayısını düşürdüklerini söyledi.





Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerdeki temel bilimler programlarına  ilişkin bir dizi çalışma yürüttüklerini belirtti.

Temel bilimlerin, bilim dalları olarak öneminin yanı sıra başta  mühendislik ve tıp gibi pek çok bilim dalıyla doğrudan ilişkisi nedeniyle de  öneminin bulunduğuna dikkati çeken Saraç, şöyle devam etti: “Dolayısıyla bu programlardaki zafiyetten ülkenin bilim hayatı,  mühendislik ve sağlık alanları, Ar-Ge çalışmaları doğrudan etkilenir. 2010  yılından itibaren fizik, kimya, biyoloji ve matematik programlarına her yıl bir  önceki yıl yerleşen sayısından daha düşük kontenjan verilmiş fakat bu tedbir işe  yaramamış ve düşürülen kontenjana rağmen yine boş kontenjanlar oluşmuştur. Bu programlar dolmadığı için taban puan oluşmamış ve Lisans Yerleştirme Sınavlarında baraj puanını aşan  herkesin girebileceği bir hal ortaya çıkmıştır. Bu sene 100  programa öğrenci kontenjanı verilmeyecek olmasına  rağmen 2015’te yerleşen sayılarında, geçen senenin üstüne çıkılması gibi bir  iddia ve hedef ortaya koyduk ve inşallah bunu gerçekleştireceğiz.” dedi

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap