SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Katkı payı travması!

Katkı payı travması!

07 Ocak 2018 Pazar - 10:22




Okullarda mecburi olmasa da öğrenci başına fahiş fiyatlarda istenilen eğitime katkı paraları, velilerin cebini, öğrencilerin ise duygu dünyasını olums





200 TL KATKI PAYI

Trabzon’da bir okulda eğitime katkı parası adı altında mecburi olmamak kaydıyla öğrenci başına 200 TL talep ediliyor. Okulda birden fazla öğrencisi olan veliler ise bu durumun maddi boyutunun yanında çocukların duygu dünyasını olumsuz etkilediğini söylediler. Konuya ilişkin görüşünü aldığımız Yaşam ve Öğrenci Koçu Canan Nehbit, bu durumun öğrencilerde travmaya neden olduğunu kaydetti.

EŞİT KABUL HAKKI

Nehbit, “Çocuklar, maddi durumu iyi olan insanların daha çok itibar gördüğünü duyarak büyüyorlar. Öğrenciler katkı parası vermemeyi itibar kaybı olarak değerlendirir. İtibar görmek ve dışlanmamak için de katkı payı vermiş gibi davranacaklardır. Her çocuğa eşit eğitim ile eşit kabul hakkının yöneticiler tarafından sunulması gerekir, yoksa özgüveni eksik bireyler yetişir” dedi.

MEVZUATTA YERi YOK


Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur ise “Bu, okul idarecilerinin yapmış olduğu bir tasarruftur. Mevzuatta yeri yoktur. Öğrencinin psikolojisi açısından son derece sakıncalı ve tehlikeli bir durum” diye konuştu.

Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap