SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Ilgaz Dağı kayıyor tesisleri boşaltın!

Ilgaz Dağı kayıyor tesisleri boşaltın!

06 Aralık 2017 Çarşamba - 11:19




Türkiye Kayak Federasyonu, dağdaki toprak kaymasıyla ilgili önlem almak yerine tesisleri açık tutuyor. Tesisin acilen kapatılması için resmi yazı gönd





TÜRKİYE Kayak Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın uyarılarına rağmen Ilgaz Dağı'ndaki tesisi hala açık tutuyor. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, kendisine ait olan ve işletmesini Türkiye Kayak Federasyonu'nun yaptığı Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda yer alan tesis için 'toprak kayması var güvenlik nedeniyle boşaltın' yazısı gönderdi. Türkiye Kayak Federasyonu'nun ise uyarıları göz ardı ettiği ve tesisi hala açık tuttuğu ortaya çıktı.

DAĞ KAYIYOR ONLAR AÇIK TUTUYOR

Türkiye Kayak Federasyonu yetkilileri 2017 yılının ilk aylarında Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde yer alan kayak tesisinde toprak kayması tespit ederek Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine başvurdu. Bakanlık gelen başvuru üzerine sahibi olduğu ve işletmesini Türkiye Kayak Federasyonu'nun yaptığı tesise mühendisler göndererek inceleme yaptırdı. Yapılan incelemeler sonunda kayak pistlerinde kayma tespit eden mühendisler hazırladıkları raporu Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sundu. Tesisin yeniden güvenli hale gelmesi ve herhangi bir facianın yaşanmaması için bir süreliğine kapatılmasına karar veren Bakanlık, almış olduğu bu kararı Türkiye Kayak Federasyonu'na iletti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap