SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Bakıyor diye soruşturma açtılar!

Bakıyor diye soruşturma açtılar!

06 Aralık 2017 Çarşamba - 12:09








Olağanüstü Hal uygulamalarıyla birlikte üniversitelerdeki hak ihlalleri sıkça gündeme gelirken Trakya Üniversitesi’nde ilginç bir olay yaşandı.Üniversite yönetimi muhalif görüşlü bir öğrenciye Özel Güvenlik Birimleri’ne ‘sürekli bakışından” dolayı soruşturma açtı. Geçen haftalarda açılan soruşturmaya maruz kalan M.B, BirGün’e yaptığı açıklamada “Artık nereden soruşturma açacaklarını şaşırmış olacaklar ki böyle ilginç bir metot bulmuşlar. Sürekli bakışımdan dolayı hakkımda açılan dava üniversitemizdeki keyfi uygulamanın geldiği noktayı gözler önüne seriyor” dedi.M.B, açıklamasının devamında bu tarz soruşturmaların ilk olmadığının altını çizerek şunları söyledi: Daha önce de benzer komik gerekçelerle soruşturma açılmıştı arkadaşlarımızın hakkında. Hatta özel güvenliğin keyfi tutumu o kadar ileri noktaya geldi ki konuştuğumuz arkadaşlarımıza gidip bizimle neden konuştuklarını sorabilecek cürette görüyorlar kendilerini. Ancak bunun arkasında üniversite yönetiminin keyfi tutumu yer alıyor. Bunu da not etmek gerekiyor. En temel haklarımızı dahi ararken baktığımız için konuştuğumuz için soruşturma açıyorlar.Üniversite yönetimi tarafından soruşturma gerekçesi olarak Haziran Hareketi üyesi olmak da gösterilirken tutanakta şu ifadeler yer aldı: Birleşik Haziran Hareketi’nden olduğunuz, Güvenlik Görevlilerini sürekli bakış ve hareketleriniz ile taciz etmekte olduğunuz sürekli kışkırtıcı hareketlerde bulunarak Güvenlik Görevlilerini tahrik etmekte olduğunuz tespit edilmiştir.

İLK DEĞİL

Trakya Üniversitesi’nin bu soruşturma kararı 2013 yılında Marmara Üniversitesi’nde yine muhalif görüşlü bir öğrenciye ‘tahrik edici baktığı’ gerekçesiyle soruşturma açılması olayını akıllara getirdi.

(Kaynak:Birgün)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap