SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Antalya'da hayat felç!

Antalya'da hayat felç!

14 Kasım 2017 Salı - 09:14




Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına hayatı felç etti! AFAD bölgede...





Antalya'nın Kaş, Finike, Demre ve Kumluca ilçelerinde şiddetli yağış ve fırtına, seralar ile deniz kıyısındaki ev ve araçlarda büyük hasar hasara neden oldu, hafif yaralanan ve hastanelerde tedavi altına alınan 25 kişiden 23'ü taburcu edildi. Vali Karaloğlu: - "Seralarda, tarım alanlarında, evlerde ciddi hasar var. Elektrik iletim hattında sorun var, ikisi ana hatlarda olmak üzere 75'e yakın direk yıkılmış durumda. Şu anda AFAD, UMKE ekipleri bölgede çalışıyor"Kaş Belediye Başkanı Kocaer: "Meis Adası ile Kaş arasında kendini gösteren hortum, fırtına şeklinde aşırı yağışla birleşince Çukurbağ Yarımadası'nı etkisi altına aldı. Gökseki mevkisindeki 30 villada kapı, pencere ve çatı hasarı var, doludan etkilenen ve bazıları çöken seralar, su basan alanlar var"

Antalya'da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına Kaş,  finike, Demre ve Kumluca ilçelerinde çok sayıda tarım arazisi ve seralar ile  deniz kıyısındaki ev ve araçlarda büyük hasara yol açtı. Devrilen ağaçlar ve  çatılardan kopan parçalar 25 kişinin hafif yaralanmasına neden oldu.Antalya'da dün akşam başlayan sağanak, fırtına ve denizden gelen  hortumla birleştiği Kaş, Finike, Demre ve Kumluca ilçelerini vurdu.Yer yer ceviz büyüklüğünde dolunun de etkili olduğu bu ilçelerde tarım  arazileri ve seralar büyük zarar gördü.Sahildeki ev ve iş yerlerinden bazılarının çatıları uçtu, aralarında  kamyonların da olduğu çok sayıda araç devrildi. Ağaçlardan kopan dallar ile  çatılardan düşen parçalar ise etrafa savruldu.Şiddetli yağış ve fırtına, kimi binaların ve bahçelerinin duvarlarının  yıkılmasına da yol açtı. Fırtına yüzünden savrulan parçaların isabet etmesi sonucu hafif  yaralanan ve hastanelerde tedavi altına alınan 25 kişiden 23'ü taburcu edildi.  Vücutlarına isabet eden cisimler nedeniyle Finike Devlet Hastanesine kaldırılan  iki kişinin ise kontrol altında tutulduğu öğrenildi. Yaşanan doğal afetin ardından bölgeye sevk edilen İl Afet ve Acil  Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)  çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye  ekipleri de katılıyor.

 - Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla bilgi aldı

 Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Kumluca ve Finike'de 5, Kaş'ta 2, Demre'de 18 olmak üzere 25 kişinin devrilen  ağaç ve çatılardan kopan parçalardan hafif şekilde yaralandığını söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla bilgi alıp "geçmiş  olsun" dileklerini ilettiğini ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu: "Seralarda, tarım alanlarında, evlerde ciddi hasar var. Elektrik  iletim hattında sorun var, ikisi ana hatlarda olmak üzere 75'e yakın direk  yıkılmış durumda. Şu anda afad, UMKE ekipleri bölgede çalışıyor. Gün ışır ışımaz  ben ve Belediye Başkanımız Menderes Türel, bölgede incelemelerde bulunacağız."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap