SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Aleyna'nın katil zanlıları tutuklandı!

Aleyna'nın katil zanlıları tutuklandı!

05 Aralık 2017 Salı - 16:36




Kartal'da 17 yaşındaki Aleyna Can'ın öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe "kast





Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin  ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheliler B.E. ve M.V'nin  işlemleri tamamlandı.Soruşturmayı yürüten savcılık, şüpheliler B.E. ve M.V'yi "kasten  öldürme" suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti.Şüphelilerden B.E. hakimliklikteki sorgusunda, Aleyna Can'ın kız  arkadaşı olduğunu belirterek, "Kendisi ile herhangi bir sorunumuz yoktu. Geçmişte  kendisinden ayrılmak istediğimi söyleyince asılsız olarak hakkımda şikayette  bulundu ve uzaklaştırma kararı aldı. Olay M.V'nin kazaen ateş etmesi sonucu  meydana geldi. Olayın olduğu otel odasını ben kiralamıştım. Olaydan sonra büyük  bir korku ve telaş yaşadım. Ailesine ne cevap vereceğimi düşündüm. Olay benim  başıma kaldı diye korktum." şeklinde ifade verdi.Diğer şüpheli M.V. de savunmasında, olayın kasten olmadığını  belirterek, "kasten öldürme" suçlamasını kabul etmediğini söyledi.Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin suçtan kurtulmaya  yönelik olduğu değerlendirilen, hayatın olağan akışına aykırı anlatımları, ölen  Aleyna Can ile aynı odada, aynı anda olay silahı ile birlikte bulunduklarına  ilişkin kabule dayalı beyanları, Can ile şüpheli B.E. arasında koruma kararı  bulunması gibi hususları dikkate alarak, B.E. ve M.V'nin üzerlerine atılı suçu  işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına  karar verdi.Öte yandan olaya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan İ.Ü. ve E.E'nin  ise emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı  öğrenildi.Kartal'da 4 gün önce meydana gelen olayda, Cevizli Mahallesi Karabük  Caddesi'nde bir binadan silah sesleri geldiğini duyanlar, durumu polise  bildirmiş, buraya gelen ekipler, silah sesinin geldiği odada Aleyna Can'ın  tabanca ile vurularak öldürüldüğünü tespit etmişti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap