SON DAKİKA



Haber > Türkiye > 71 öğretmenin görevine son verildi

71 öğretmenin görevine son verildi

19 Ocak 2016 Salı - 15:11




Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı tespit edilen 71 öğretmenin görevine son verildiğini açıkladı.





Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın "sahte diplomalarla öğretmenlik yapanların tespit edildiğini" açıklamasının ardından gündeme gelen diploma sahteciliğine ilişkin detaylar belli olmaya başladı. MEB Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala, sahte diplomalı öğretmenlik yapanlarla ilgili yürütülen sürece ilişkin açıklama yaptı.

Ala, yaklaşık 3 ay önce Gaziantep'te bir öğretmenin, bir okulda  biyoloji bölümünden mezun olmasına rağmen özel eğitim öğretmenliği yaptığına  ilişkin ihbarı değerlendirdiklerini ifade etti. Bu öğretmenin mezun olmadığı bir  alana ilişkin sahte diploma düzenlendiğinin tespit edildiğini bildiren Ala, bunun  üzerine ilk olarak, daha düşük KPSS puanıyla atanmanın mümkün olduğu Özel Eğitim  Zihinsel Engelliler Öğretmenliği alanında görev yapan bütün öğretmenlerin  diplomalarını acil olarak sorgulamaya başladıklarını belirtti.

Bu kapsamda, 2013-2015 yıllarında MEB tarafından Özel Eğitim Zihinsel  Engelliler Eğitimi Öğretmenliği alanında ataması gerçekleşen 4 bin 769 öğretmenin  lisans diploması ve geçici mezuniyet belgesinin görev yaptıkları kurumlardan  alınarak, belgelerin verildiği görülen üniversitelerden doğruluklarının teyit  edilmesinin istendiğini aktaran Ala, şöyle konuştu:

"Yürütülen çalışmalar sonucu bazı öğretmen adaylarının adlarına  düzenlenmiş sahte lisans diploması ve geçici mezuniyet belgesi ile öğretmen  atamalarına başvurdukları ve atandıkları tespit edildi. Bunun üzerine, 2014-2015  öğretmen atama dönemlerinde sahte diploma ya da geçici mezuniyet belgesi ile  ataması gerçekleşen 71 öğretmenin atamalarını iptal ettik. Bakanlık olarak sahte  diploma, geçici mezuniyet belgesi ile başvuru iş ve işlemlerinin  gerçekleştirildiği tespit edilen bu öğretmenlerin görev yaptığı  il veya ilçe  Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduk.Ayrıca Adana'da bazı kişiler adına sahte diploma, geçici mezuniyet  belgesi düzenledikleri anlaşılan ve kişilere ait ÖSYM şifreleri ile kişiler adına  atama başvurusu iş ve işlemlerini yürüttükleri anlaşılan kişi ve kişiler hakkında  Adana Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunuldu."Atıf Ala, Bakanlık olarak bazı üniversitelere gönderilen diplomaların  teyit işlemlerine ilişkin çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap