SON DAKİKA



Haber > Türkiye > 30 bin öğretmenin ataması gerçekleşti

30 bin öğretmenin ataması gerçekleşti

10 Şubat 2016 Çarşamba - 12:08




Milli eğitim Bakanlığınca (MEB) bugün düzenlenen törenle 30 bin öğretmen kadrosuna ataması gerçekleştirildi.





30 bin öğretmen kadrosuna atama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve diğer yetkililerin de katılımıyla MEB Şura Salonu'nda düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 30 bin öğretmen kadrosuna atama için başvurular 2 Şubat'ta başladı, 8 Şubat'ta sona erdi.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki "Elektronik Başvuru Formunu" kullanarak yapacak. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar, 2-8 Şubat'ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yaptı, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat'ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.


ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN; https://mebbis.meb.gov.tr/

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap