SON DAKİKA



Haber > Türkiye > 28 bin öğretmen ihraç edilecek

28 bin öğretmen ihraç edilecek

27 Ağustos 2016 Cumartesi - 09:42




Kamuda 80 bine yakın memur açığa alınırken bu işlemin yaklaşık yarısı Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirildi.





Açığa alınan 43 bini aşkın personelden 15 bini görevine dönecek. Ancak bunlara kademe ilerleme, kınama ve maaştan kesme cezaları uygulanacak.

FETÖ soruşturması kapsamında kamuda 80 bine yakın memur açığa alınırken bu işlemin yaklaşık yarısı Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirildi. MEB’de öğretmen, okul müdürü, yönetici, hizmetli ve Millî Eğitim Müdürlüğü personeli arasından açığa alınan kişi sayısı 43 bini aştı.

MEB, açığa aldığı personeli detaylı soruşturmadan geçirmeye başladı, yapılan çalışmaların ardından ihraç edilecek memur sayısı da netleşmeye başladı. Açığa almak için söz konusu personelin Aktif-Eğitim-Sen üyesi olması, Bank Asya’da aktif hesabının bulunması ve örgüt üyelerinin aralarında haberleşme amacıyla kullandığı Bylock, Tango, Telegram ve Eagle tespit edilmesi yeterli oluyordu. İhraç edilecek isimler için ise kesin delil taraması yapılıyor. Buna göre, açığa alınan personelden yaklaşık 28 bini ihraç edilecek, 15 bini görevine geri dönecek. Göreve dönen 15 bin öğretmenin soruşturmasını Yüksek Disiplin Kurulu yürütecek.

Soruşturma sonunda FETÖ üyesi olduğu tespit edilen öğretmenler de ihraç edilecek. Ancak FETÖ ile geçmişte bağlantısı bulunan ve 17-25 Aralık’tan sonra ilişkisini sonlandırdığı tespit edilen personele kademe ilerleme ve kınama gibi cezalar verilecek. Bu kişilerin müdür ya da il ve ilçelerde yönetici olması engellenecek. İhraç edilecek 28 bin personel, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile duyurulacak. FETÖ’den alınan özel okullarda görev yapan 27 bin 800’e yakın öğretmenin çalışma izinleri de iptal edilmişti. Bu öğretmenlerin arasında FETÖ ile bağlantısı olmayan, okullarda sadece atanamadığı için çalışan ve okullar kayyuma devredildikten sonra okulda göreve başlayan öğretmenlerin çalışma izni tekrar verilecek. Bu öğretmenler, kamuya atanabilecek ve özel okullarda çalışabilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap