SON DAKİKA



Haber > Türkiye > 2017 YDS sonuçları yayınlandı

2017 YDS sonuçları yayınlandı

05 Ekim 2017 Perşembe - 15:54




Sınav merkezi ÖSYM giriş sayfasında, 2017 YDS sonuçları açıklandığını duyurdu. Yabancı dil sınav sonuçlarını ÖSYM'nin giriş sayfasından görebilirsiniz





17 Eylül'de başlayan süreç, 5 Ekim 2017 tarihinde sona erdi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Yabancı Dil sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Aşağıdaki linke girerek sınav merkezinin sonuç sayfasına gidiliyor. Sonuçlara dair en çok merak edilen ise, sınav sonrası alınan puanın kaç yıl geçerlilik süresi olduğu. Bu soruya Bakanlar Kurulu, kanun hükmünde kararname üzerinden cevap veriyor. Öte yandan sınava dair önemli bilgiler haber içeriğimizde yer alıyor.

Sonuç sayfasına gitmek için tıklayınız

Sonuçlar nasıl değerlendiriliyor?

Sınav merkezi, optik okuyucu üzerinden cevap anahtarlarını değerlendiriyor. Sınav merkezi cevap anahtarında yanlış cevaplar üzerinden değil, doğru cevaplar üzerinden değerlendirme yapıyor. Kurum, yanlış yapılan soruları dikkate almıyor, sınav merkezinin resmi sistemi olan 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor uygulaması bu sınavda geçerli değil. Puanlar 100 üzerinden değerlendiriliyor. Ve her puan kendi içerisinde kategorize ediliyor. Sınav merkezi puanları 5 kategoriye göre ayırıyor: A, B, C, D, E. Buna göre;

90 -100 arasındaki puanlar (A) seviyesi, 80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak sınav merkezi tarafından görülüyor. Sonuçlar sadece internet üzerinden yayınlanacaktır. Sınava girenlere posta üzerinden sonuçlar gönderilmeyecektir.


YDS geçerlik süresi 2017 kaç yıl?

Kanun hükmünde kararnameyi göre, Yabancı Dil Sınavı sonuçları geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Sınav sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl alınan sonuç geçerli olacaktır.

Neden Yabancı Dil Sınavına girilmeli?

Sınava giren ve 70 puan üzeri alanlar şayet kamu kurumunda çalışıyorlarsa, 70 ve üzerindeki puana göre "dil tazminatı"nı alabilme hakkına sahipler.

Akademisyen olmak isteyenler için sınav şartı aranıyor. 


KPSS-A bölümünden memur olmak isteyenler bu sınava girmesi gerekiyor.

Gerek kamuda gerek özel sektörüde sınava girenler ve başarılı olanlar "nitelikli eleman" olarak görülüyor.

Sınavda dikkat edilmesi gereken en önemli konular nelerdir?

Sınav merkezinin sorduğu sorular genelde "kalıp" üzerinedir. Sınava girmeden önce, sınav merkezinin önceden yaptığı sorular incelenmeli ve soru kalıpları ezberlenmeli.

Uzun paragrafta ipuçları sorulardadır, sorularda yer alan ipuçlarına göre gerek paragrafın bir bölümü gerek soru şıkların elenmesi önemlidir. 


Sınav merkezinin bu zamana kadar yaptığı sınavlarda her zaman sordukları kelimeler vardır. Bu kelimeler araştırılmalı ve o kelimeler ezberlenmelidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap