SON DAKİKA



Haber > Rize > Rahmi Metin; ''Rize'ye ne söz vermişsek yapacağız''

Rahmi Metin; ''Rize'ye ne söz vermişsek yapacağız''

Karadeniz Özel

04 Nisan 2019 Perşembe - 11:34




Rekortmen Başkan Rahmi Metin’den Karadeniz’e özel açıklamalar…





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalesi Rize. 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde AK Partili aday Rahmi Metin'in aldığı yüzde 72.71 rekor sayılacak bir oran ancak sürpriz değil. Zira iktidar partisi bu sonucu bekliyordu. İlk adımı başkan seçilerek atan Metin mazbatasını da aldı. Böylece belediye başkanlığını resmileştiren Metin'in öncelikli hedefi Rize'nin geleceğine yönelik. Reşat Kasap'tan boşalan koltuğa oturan Metin’i bekleyen birtakım sorunlar ve projeler var. Şüphesiz Metin bunlara yoğunlaşacak, dosyasında bulunan projelerle sahaya inecek. Projeler konusunda hayli iddialı olan Rahmi Metin deyim yerindeyse bir koltuğa on karpuz sığdırabilen bir kişi. Siyasi tecrübesini toplum bilimiyle harmanlayan Metin'in ödevlerinden biri 'yapılamayanlar' ya da 'başlanıp bitirilemeyenler' olacak. Vurgu yaptığı konulardan biri de 'eşit hizmet' ilkesi. Yani partizanlık yapmama konusunda söz verdi. Rize temsilcimiz Hüseyin Terzi, ayağının tozuyla Metin'den hem seçim süreci hem de projeleriyle ilgili görüşler aldı.

■ Rahmi Metin kimdir?

1969 tarihinde Rize’de doğan Rahmi Metin, Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 2012-2014 yılları arasında Erciyes Üniversitesi’nde Siyaset Felsefesi alanında yüksek lisans tezini yaptı. 2004 yılında mahalli seçimlerde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi seçildi ve 2009 yılına kadar meclis başkanlığı görevini yürüttü. Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu üyesi olarak görev aldı. Metin, 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti’den aday gösterildi ve aldığı yüksek oy oranı ile belediye başkanı oldu.




TüM GAYRETiMiZLE ÇALIŞACAĞIZ

Rize, Cumhurbaşkanımızın memleketi. Rize’de böyle bir oyu almak bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bize oy veren vermeyen bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Rize’ye hizmet etmek için tüm gayretimizle çalışacağız. Bu doğrultuda da Rize’nin böyle bir netice alması beni şahsımdan çok Cumhurbaşkanımızın şehrine yakışması anlamında mutlu etti. 




OLAYA ŞEHİR ŞEHİR BAKMIYORUZ

■ Türkiye genelinde bazı Büyükşehirler kaybedildi. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da ise Mansur Yavaş kazandı. Bu konuda ne düşünüyorsu
nuz?

Olaya şehir şehir bakmıyoruz. Türkiye’nin geneline bakıyoruz. Türkiye genelinde eğer AK Parti 40 tane ili almış ise bu önemlidir. Bence buradan bakmak lazım. Yani kendi rekorumuz aşağıya inince mağlup edilmiş gibi hissettirmenin bir anlamı yok. Hala Türkiye’de yüzde 25’lere geçemeyen bir ana muhalefet partisi var. Mevcut yandaşlarıyla beraber bir oy almışlar. Bunu iyi analiz etmek gerek. Türkiye kendi partileriyle yola çıktığı zaman birinci kim, ikinci kim ortadadır. Olaya buradan bakıyorum. Kaldı ki İstanbul’da da Ankara’da da ilçelerin yaklaşık yüzde 70’i AK Parti’dedir.





RİZE'Yİ YARINLARA TAŞIYACAĞIZ

■ Göreve başladığınızda Rize’de en önemli çalışmalarınız neler olacak?  




Rize’de birçok başlık var. Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Rize’de de trafik ve ulaşım başta olmak üzere sosyal donatı alanları konusunda çalışmalarımız olacak. Vatandaşın 'benimdir' diyebileceği alanları çoğaltmak için uğraşacağız. Ama bunun yanında Rize’de geçmişte kalan birçok proje, bizim de ön göreceğimiz birçok projeyi hayata geçirerek şehri yarınlara hazırlayacağız. 

TELEFERİK VE TERMİNAL BİZİM ÖDEVİMİZ




■ Vatandaşların teleferik projesi beklentisi var. Bu proje hızlandırılacak mı?


Teleferik de, terminal de bizim gündemimizde olan projeler. Çünkü bunlar AK Parti’nin 2014 yılında verdiği 2023 hedefi doğrultusunda ortaya koyulan projelerdi. Bunlardan bazıları yapıldı, bazıları yapılmadı. Yapılmayanlar da bizim ödevimiz olacak. 

 SONUÇLARI BİRLİKTE DEĞERLENDİRMELİYİZ

İlçelerde büyük çoğunlukta oylar AK Parti’ye gitmişken büyükşehir belediye başkanlıklarında bu oyların bir kısmının gitmesini bizim siyasilerimiz, oturacaklar hep beraber değerlendirecekler. Bu gelecek seçimlerde parti lehine nasıl pozitife doğru döndürülebilir bunun araştırmasını yapacaklar. Yoksa ilçelerin büyük bir çoğunluğu MHP ile birlikte düşünürsek AK Parti’nin elindedir. 


HİZMET İÇİN YOLLARA DÜŞMEK LAZIM

İller bazında kaybedilen iller olabilir, yeni alınan iller de var. Ama genel oy bakımından bütün Türkiye’deki 82 milyon insan demek ki birçoğu hala Cumhur İttifakı diyebiliyor. Kaldı ki iktidarların yıpranma payları vardır. Buna rağmen hala birinci parti olabiliyorsak mutlu olmamız lazım. Eksikliklerimizin de neler olduğunu geriye dönüp bakmak lazım. Bu halka hizmet için çalışmak lazım, yollara düşmek lazım. Bu partinin davası 2023 değil, 2053, 2071’dir. Bu, Türkiye’nin davasıdır. Olaya böyle bakmak lazım.

Haber: Hüseyin TERZİ


 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap