SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Zoom'dan Mac kullanıcılarına önemli duyuru!

Zoom'dan Mac kullanıcılarına önemli duyuru!

16 Ağustos 2022 Salı - 15:19




Zoom kullanan Mac sahiplerinin bir güvenlik açığı ile karşı karşıya oldukları dile getirilmişti. Ancak şimdi bu durum düzeltilmişe benziyor. İşte tüm detaylar.





ZoomApple Mac bilgisayarlara yönelik güvenlik açığı ile gündeme gelmişti. Geçtiğimiz günlerde platformdaki uygulama için yeni bir güncelleme yayınladı. Bu yeni güncelleme ile ilgili ise bir sorun gündeme geldi. Öyle ki bu güncelleme özellikle Mac kullanıcılarını bilgisayar korsanlarının saldırılarına maruz bırakmaya çok müsaitti. 

Dijitalleşen dünyada en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Zoom bir çok görüşme için kullanılıyor. Bu nedenle güvenlik de oldukça önemli. Zoom şimdi, bilgisayar korsanlarının Mac'inize kök erişimi sağlamasına izin veren güvenlik kusurunu düzelttiğini duyurdu.

Zoom'dan Mac kullanıcılarına önemli duyuru!

zoom

Bir rapora göre, popüler bulut tabanlı video konferans hizmeti, kötü niyetli kişilerin birinin Mac PC'sine erişim elde etmesini sağlayan büyük bir güvenlik açığını düzeltmek zorunda kaldı. Bu, bilgisayar korsanlarının sistemlerinin kontrolünü ele geçirmesine izin verecek önemli bir güvenlik kusuruydu. Görünüşe göre bu güvenlik açığı, Zoom uygulamasının sisteme kök düzeyinde erişimi olan otomatik güncelleyici yazılımından kaynaklandı. Bu yazılım yalnızca, paketinize tanıdık bir dosya adı vererek kolayca kandırılabilecek bir imza doğrulama sistemine sahipti.

Başka bir deyişle, bir bilgisayar korsanı potansiyel olarak uygulamanızı eski sürüme geçirmeye veya başka şekilde açıklardan yararlanmaları etkinleştirmeye zorlayabilirdi. Güvenlik açığı ilk olarak Objective-See Foundation (OSF) yaratıcısı ve araştırmacısı Patrick Wardle tarafından keşfedildi. Wardle, Aralık 2021'de Zoom'a bu güvenlik açığı hakkında bilgi vermişti. Şimdi şirket bu sorunu resmi olarak düzeltti, ancak yama başka bir hatayı da beraberinde getirdi. Ancak, bu da yakın zamanda Zoom tarafından düzeltildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap