SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > YouTube'da birbirine abone hediye etme dönemi başlıyor!

YouTube'da birbirine abone hediye etme dönemi başlıyor!

11 Mayıs 2022 Çarşamba - 17:16




YouTube artık kullanıcıların birbirlerine ücretli abonelik hediye etmesine izin verecek. İşte yeni sistem ve konuyla ilgili detaylar.





Yarından itibaren YouTube, hem hayranlara hem de içerik oluşturuculara ücretli kanal abonelikleri hediye etme olanağı verecek. Bir dizi etkili flama bugün duyuruyu tweetledi ve birçoğu yeni bir para kazanma aracı hakkında şimdiden heyecanlandı.

Üstün yetenekli abonelikler, bir süredir YouTube Gaming'in ana rakibi olan Twitch'te popüler bir özellik. Birçok yayıncı, abonelikleri gelir elde etmenin ve aynı zamanda topluluklarını oluşturmanın kolay bir yolu olarak görür. Ancak YouTube, bir süredir çok beklenen özelliği yayınlamadı. Ancak YouTube Japonya , bu yılın başlarında belirli sayıda kanal için hediyeli üyelikleri test etti. Hâlâ beta sürümünde olan yetenekli üyelikler artık ABD ve Birleşik Krallık'taki tüm YouTube Oyun kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.

YouTube'da birbirine abone hediye etme dönemi başlıyor!

Hayranlar, kanal üyelikleri için normalde ayda 4,99 ABD dolar ödüyor; bu da, favori içerik oluşturucularının kullanıcı rozetlerine, ifadelerine ve diğer özel içeriklere erişmelerini sağlıyor. YouTube Gaming, bu yıl yayıncıların hayranlarını diğer yayınlara veya prömiyerlere göndermesine olanak tanıyan Canlı Yönlendirmeler gibi Twitch benzeri bir dizi başka özellik daha yayınladı.

Twitch, canlı yayın için ABD merkezli en büyük platform olmaya devam etse de, yüksek profilli yayıncılarından bazıları son yıllarda YouTube Gaming için ayrıldı. Bloomberg geçen ay, Twitch ortaklarının Amazon'un sahip olduğu platformun yeni bir para kazanma modeli kapsamında aboneliklerden daha küçük bir gelir kesintisi alacağını bildirdi. YouTube Gaming, bir yayıncının kanal aboneliklerinden elde ettiği gelirin yalnızca yüzde 30'unu alıyor. YouTube Gaming, Twitch kadar büyük bir kitleye sahip olmasa da, daha popüler Twitch içerik oluşturucuları daha yeşil çayırlara giderse bu durum kolayca değişebilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap