SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Yemek Sepeti'ne erişim sorunu: 1 saati aşkın sürdü

Yemek Sepeti'ne erişim sorunu: 1 saati aşkın sürdü

07 Aralık 2021 Salı - 16:40




11.30 civarında başlayan bir teknik sorun nedeniyle kullanıcılar Yemeksepeti'ne 1 saati aşkın bir süre erişim sağlayamadı





Online yemek siparişi platformu Yemeksepeti’ne erişim sorunu yaşandı. Yemeksepeti’nin uygulamasının yanı sıra web sitesine de giriş yapılamazken, kullanıcılar teknik arıza uyarısı ile karşılaştı.

Yaşanan sorunun neden kaynaklandığıyla ilgili henüz resmi açıklama yapılmazken, teknik sorun şirketin internet sitesinde şu ifadeler ile aktarılıyor:

"Sistemde teknik bir problem oluştu, teknik ekibimiz bu konuyla ilgileniyor. En kısa sürede sorunu çözüp aranıza döneceğiz. Sabrınız için teşekkür ederiz.”

11.30 sıralarında başlayan erişim sorun nedeniyle kullanıcılar 1 saati aşkın bir süre boyunca platform üzerinden sipariş veremedi.

Kullanıcılar mobil uygulamada ise şu uyarı ile karşılaştı:


 

İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), geçtiğimiz günlerde müşterilerinin bilgileri çalındığı iddia edilen Yemeksepeti ile ilgili resen inceleme başlatmıştı. KVKK, "Müşterilere ait kişisel verilerin ele geçirildiği, bu verilerin yayımlanması tehdidiyle 'Yemeksepeti'nden fidye talep edildiği, bunun yerine getirilmediği için bazı kullanıcıların kişisel verilerinin paylaşıldığı" yönündeki haberler üzerine harekete geçerken; Yemeksepeti konuyla ilgili olarak "herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği" yönündeki bir açıklama yapmıştı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap