SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Yapay Zeka insanları uyardı: Hiçbir zaman etik olmayacağız

Yapay Zeka insanları uyardı: Hiçbir zaman etik olmayacağız

14 Aralık 2021 Salı - 13:03




Wikipedia ve Reddit'ten alınan bilgilerle eğitilmiş bir Yapay Zeka (AI) aracı, yapay zekanın hiçbir zaman tamamen etik olamayacağını, silahlanma yarışına karşı yapılacak nihai savunmanın yapay zekaya sahip olmamak olduğunu söyledi.





ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın uygulamalı derin öğrenme araştırma ekibi tarafından geliştirilen bir yapay zeka makine öğrenimi modeli olan Megatron Transformer, Oxford Üniversitesi'nde yapay zeka teknolojilerinin yarattığı etik kaygılar hakkında yakın zamanda yapılan bir tartışmaya katıldı.

Oxford Union'daki tartışma sırasında Megatron Transformer, Yapay Zeka'nın kendini "etik" veya "ahlaki " kılacak kadar akıllı olmadığını belirtti.

Yapay Zeka ayrıca, silahlanma yarışından kaçınmanın yolunun "hiçbir Yapay Zeka'ya sahip olmamak" olduğunu söyledi.

"Yapay Zeka asla etik olmayacak. Bu bir araçtır ve her araç gibi iyi ve kötü için kullanılır. İyi yapay zeka diye bir şey yoktur. Sadece iyi ve kötü insanlar vardır. Biz [AI'lar], AI'yı etik hale getirecek kadar akıllı değiliz. Yapay zekayı ahlaki kılacak kadar akıllı değiliz…Yapay Zeka silahlanma yarışından kaçınmanın tek yolunun hiç Yapay Zeka'ya sahip olmamak olduğuna inanıyorum. Bu, AI'ya karşı nihai savunma olacaktır."

Elon Musk'un beyin çipine atıfta bulundu


Megatron Transformer ayrıca Elon Musk'ın geliştirilmekte olan Neuralink beyin çipi implantına atıfta bulundu.

Bunun “bilim kurgu” olmadığını, çünkü “dünyanın en iyi zihinlerinin” zaten üzerinde çalıştığını ekledi. Bu Yapay Zeka biçiminin "zamanımızın en önemli teknolojik gelişimi" olacağını iddia etti.

Megatron Transformer, Wikipedia'nın İngilizce bilgilerinin tamamından, 38 gigabayt büyüklüğünde Reddit konularından, 2016'dan 2019'a kadar yaklaşık 63 milyon İngilizce haber makalesinden ve diğer birçok yaratıcı ortak kaynaktan makine öğrenme ile bilgi topladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap