SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Xiaomi ve POCO aynı firmalar mı?

Xiaomi ve POCO aynı firmalar mı?

14 Şubat 2022 Pazartesi - 15:21




Xiaomi ve POCO'nun bazen çok benzer tasarımlara ait telefonları piyasaya sürdüğünü biliyoruz. Hatta aynı arayüzü kullanan bu iki isim aynı firma çatısında mı faaliyet yürütüyor? Belki doğru bilenleriniz yanlış, yanlış bilenleriniz doğru olabilir. Cevabı duyunca çok şaşıracaksınız.





Günümüzde Poco, Redmi ve benzeri gibi Xiaomi ile ilgili birçok marka görüyoruz. Ancak akıllara şu soru geliyor, bunlar farklı mı yoksa aynı mı? Bu haberimizde Xiaomi ve POCO'nun farklı mı yoksa aynı mı olduklarından bahsedeceğiz.

Aynı firmalar mı?

POCO, Xiaomi'nin bir alt markası olarak başlasa da yıllar içinde teknoloji yolunda kendi rotasını belirledi. Özetlemek gerekirse, artık farklı markalar. Konuya biraz açıklık getirmek için POCO'nun tarihine bir göz atalım. Önemsiz ayrıntılarla sizleri sıkmayacağız.

POCO'nun Tarihçesi

POCO ilk olarak Ağustos 2018'de Xiaomi altında orta seviye bir alt marka olarak piyasaya sürüldü ve Xiaomi'nin tanımladığı başka bir cihaz grubunun ismiydi. Neden tüm bu farklı alt markalar var diye düşünebilirsiniz? Ve cevap aslında kolay ve zekice.

Markanın fazla mesaisi ve birçok alanda cihaz çıkarması insanların kafasında belli bir izlenim ve algı oluşturabiliyor. Bu algılar olumlu ya da olumsuz olabilir. Ancak yeni bir marka duyurulduğunda, alt marka olmasına rağmen farklı olduğu için insanlar farklı beklentilere sahip olmaya başlıyorlar.

Bu sayede Xiaomi genişlemeyi ve farklı hedef kitleler elde etmeyi başarıyor. Bu, birçok markanın büyümek için kullandığı bir stratejidir. Konuya dönersek, daha sonra Ocak 2020'de POCO aslında kendine ait bağımsız bir şirket oldu ve farklı bir yola girdi.


Bu kadar farklı olan ne?

Peki, POCO'nun farkı nedir? Pekâlâ, artık Redmi ve Mi markalarının yanında POCO, premium hissi, performansı, daha düşük fiyat aralıkları ve normalde üst düzey premium cihazlarda gördüğümüz parçalardan oluşan birçok özelliği en iyi yanlarını temsil eden performans odaklı bir akıllı telefon markası olarak yola çıkıyor.

Üstelik firma fiyatları orta seviyelere yakın tutmayı başarıyor. Bu şekilde, POCO cihazları çoğunlukla amiral gemisi katilleri olarak bilinir ve haklı olarak unvanı kazanıyorlar. 

Son bir not olarak, POCO cihazları genellikle orta sınıf olarak tanımlansa da sahip oldukları tüm özellikler için üst düzey olarak da kabul edilebilirler.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap