SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Xiaomi cihazlarında pilin ısınması ve bitmesi sorunu nasıl çözülür? Bu adımları deneyin!

Xiaomi cihazlarında pilin ısınması ve bitmesi sorunu nasıl çözülür? Bu adımları deneyin!

07 Şubat 2022 Pazartesi - 16:21




Xiaomi cihazlarınızın pili dayanıklılığı çok mu düştü? Şarjınız çabuk mu bitiyor? O zaman sizlerle paylaştığımız bu nasıl yapılır serimizdeki adımları deneyebilirsiniz.





Xiaomi'nin diğer mobil markalardan olduğu gibi, bazen normal kullanımda bile ısınma sorunu çok fazla yaşanabiliyor. Eğer böyle bir durum varsa muhtemelen o cihazın donanımı veya yazılımıyla ilgili bir tür sorun yaşadığının bir işareti olabilir.

Cihaz aşırı derecede ısınırsa, bu gelecekte düşük pil performansı gibi donanım sorunlarına ve çok daha fazlasına neden olacaktır. Bu yazımızda, Xiaomi cihazlarında pilin ısınması veya bitmesi sorununun nasıl çözüleceğine dair bazı çözümler paylaşıyoruz.

Pilin ısınması ve şarj bitmesi nasıl çözülür?

1. Arka planda herhangi bir uygulamanın çalışıp çalışmadığını kontrol edin

Arka planda açık bir uygulama varsa (veya siz fark etmeden çalışıyorsa), bunu nasıl test edebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır. Aşağıdaki adımları takip et.
Ayarlar'a girin.


"Pil" bölümüne gidin. Sonra aşağı kaydırın. Son zamanlarda arka planda çalışan ve cihazı ısıtabilecek pilinizi tüketen uygulamaları göreceksiniz. Bu uygulamaları kaldırmayı deneyin.

Hala işe yaramadıysa, aşağıdaki yönteme devam edin.

2. Yeniden başlatmayı deneyin

Bu kulağa biraz fazla basit gelse de telefonun kendisinde arka planda çalışmaya devam eden bazı yazılımlar varsa bu işlem faydalı olacaktır. Yeniden başlatma yapmak, telefonun bloatware'i çalıştırmaya devam etmesini engelleyebilir. Hala devam ederse, bloatware'i kaldırmayı deneyin. Hala işe yaramadıysa, aşağıdaki prosedürü takip etmeye devam edin.


3. Cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin

Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri işe yaramadıysa, cihazda bir yazılım sorunu olabilir ve cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamak bu sorunu giderebilir. Bu işlemi yapmak tüm verilerinizi siler.

Ayarlar'a girin.

"Sıfırla" için arama yapın.


"Fabrika ayarlarına sıfırlama" seçeneğine gidin.

"Tüm verileri sil" e tıklayın.

Adımı onaylayın.

Telefonunuz şimdi fabrika ayarlarına sıfırlanacak.

4. Tamire vermeyi deneyin


Hala düzelmediyse pil veya anakartın kendisi gibi bir takım donanım sorunu olabilir. Donanımın arızalı olup olmadığını belirlemek için telefonunuzu bir onarıma vermeyi deneyin.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap