SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Windows kullananlar yandı! Ücretsiz kullanıma son; abonelik dönemi başlıyor!

Windows kullananlar yandı! Ücretsiz kullanıma son; abonelik dönemi başlıyor!

08 Ekim 2023 Pazar - 17:26




Windows işletim sistemini kullananları üzen bir haber geldi. Microsoft, Windows 12 ile birlikte abonelik tabanlı bir sisteme geçiş yapabilir.





Windows 11, 2021 yılında duyurulan Microsoft’un en yeni işletim sistemi olarak büyük değişiklikler vaat ediyor. Yeni tasarım, performans ve güvenlik özellikleri sunan Windows 11, ancak ücretsiz deneme sürümü ile kullanılabiliyor. Fakat Microsoft, Windows 12 ile birlikte abonelik modeline geçmeyi planlıyor olabilir.

Windows 12, her ay abonelik ücreti mi alacak?

Windows 11’in en yeni Canary sürümlerinde dikkat çeken detaylar görüldü. Bunlara göre Microsoft, abonelik ile ilgili olabilecek bazı testler yaptığı ortaya çıktı. Canary kodlarında bulunan abonelik seçeneği; “Cihaz tabanlı abonelik” ve “Kullanıcı tabanlı abonelik” şeklinde tanımlandı.

Ayrıca kullanıcının abonelik türünü kontrol eden durumlar da mevcut. “Aktif”, “Aktif değil” ve “Süresi doldu” gibi seçeneklerle abonelik durumunun denendiği anlaşıldı.

Bu, Microsoft’un Windows’un geleceği hakkındaki önceki haberlerle tutarlı görünüyor. Şirket, Windows’u buluta taşıma konusunda istekli. Windows 11 önizlemelerinde bulunan Bulut PC gibi özellikler, Microsoft’un tek cihazda birden fazla masaüstü seçeneği sunduğunu gösterdi.


Abonelik bazlı yeni sistem ise Windows’un kullanım şeklini tamamen değiştirebilir. Yıllarca tek seferlik lisans satan ve bu yolla Windows’u etkinleştiren Microsoft, cihaz ve kullanıcı bazlı aboneliğe geçmek istiyor olabilir.

Bu özelliğin Windows Canary kodlarında yer aldığını ve Windows 12 için denendiğini söyleyebiliriz. Microsoft, abonelik sayesinde Windows’tan sürekli gelir sağlayabilecek ve bulut hizmetlerini geliştirebilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap