SON DAKİKA


Foto Galeri > WhatsApp'a beklenen özellik geldi artık o modda kullanabilirsiniz

WhatsApp'a beklenen özellik geldi artık o modda kullanabilirsiniz

03 Eylül 2019 Salı - 16:06

WhatsApp kullanıcılarının merakla beklediği özellik WhatsApp'ın masaüstü sürümüne geldi. WhatsApp Web artık karanlık modda kullanılabilecek.

1 / 9 WhatsApp'a beklenen özellik geldi artık o modda kullanabilirsiniz

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir kez daha platforma gelen yeni özellik ile gündemde. Pek çok kullanıcının merakla beklediği karanlık mod desteği WhatsApp'ın masaüstü sürümü WhatsApp Web’e geldi.

2 / 9 WhatsApp'a beklenen özellik geldi artık o modda kullanabilirsiniz

Bu modu beklenenin aksine WhatsApp ekibi değil, bağımsız bir geliştirici yaptı. Bu özellik pek çok kullanıcının ilgisini çekse de bunun üçüncü parti bir uygulama olduğunu ve bu sebeple, bilgilerinizin üçüncü şahısların eline geçme riski taşıdığını belirtmekte fayda var.

3 / 9 WhatsApp'a beklenen özellik geldi artık o modda kullanabilirsiniz

Peki WhatsApp'ın bütün özelliklerine hakim misiniz? İşte mutlaka bilmeniz gerek WhatsApp özellikleri...

4 / 9 WhatsApp'a beklenen özellik geldi artık o modda kullanabilirsiniz

Emoji taraması:

WhatsApp'ta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji'yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak. Ancak bu özelliği kullanmak için 'auto correct' özelliğinizin açık olması gerekiyor.

5 / 9 WhatsApp'a beklenen özellik geldi artık o modda kullanabilirsiniz

Dakik hesaplama:

Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan "Bilgi" opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz. Aynı işlemi attığınız mesajı kaydırarak da yapabilirsiniz. Bu işlem sayesinde attığınız mesajın karşı tarafa iletilip iletilmediğini ve okunup okunmadığını takip edebiliyorsunuz.

6 / 9 WhatsApp'a beklenen özellik geldi artık o modda kullanabilirsiniz

Grup sohbetlerini sessiz alma:

Çenesi düşük arkadaş gruplarınızdan veya kişilerden sıkıldığınızda, "Grup bilgisi"ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken konuşma ekranı açıkken grup veya kişi isminin yazılı olduğu tepedeki kısma dokunmanız ve açılan ekranda "sessize al" seçeneğine tıklamanız.

7 / 9 WhatsApp'a beklenen özellik geldi artık o modda kullanabilirsiniz

Otomatik yüklemeyi kapatabilirsiniz:

Telefonunuzun fotoğraf galerisinde utanç verici resimler olmasını istemiyorsanız WhatsApp’ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında "Gelen medyayı kaydet" i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.

8 / 9 WhatsApp'a beklenen özellik geldi artık o modda kullanabilirsiniz

Mesajları favorilere ekleyebilirsiniz:

Önemli bir mesajı bulmak için yüzlerce iletiyi geriye doğru kaydırmak çok uzun sürebilir. Ama eğer o mesaja yıldızla işaretlerseniz (Yani favorilerinize kaydederseniz) hem sizin işiniz kolaylaşır, hem de mesajlaştığınız kişinin bundan haberi olmaz.

9 / 9 WhatsApp'a beklenen özellik geldi artık o modda kullanabilirsiniz

Bir mesaja yıldız eklemek için tek yapmanız gereken mesajın üstünü basılı tutmak ve çıkan yıldız simgesini seçmek. Daha sonra sohbetin üzerine dokunup "Yıldızlı mesajlar”ı seçerek işaretlediğiniz tüm mesajları görebilirsiniz.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap