SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > WhatsApp grupları yasaklanıyor mu?

WhatsApp grupları yasaklanıyor mu?

11 Nisan 2020 Cumartesi - 15:37




WhatsApp gruplarının artık tehlikeli bir boyut aldığı ve getirilecek yasa ile kapatılabileceği konuşuluyor.





Sosyal medyada konuşulan son dakika iddiaları, "WhatsApp grupları kapatılacak mı?" sorusunu gündeme getirdi. İddialar, gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube canlı yayınında Avukat Gökhan Ahi yaptığı sohbet sırasında dile getirildi. Ahi, konuyla ilgili sürpriz kararların çıkabileceğini belirtirken Cüneyt Özdemir ise Adalet Bakanlığı'na bu konuda yönelttiği sorusuna yönelik "Şu an için böyle bir şey yok." cevabını aldığını söyledi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları…

WHATSAPP GRUPLARI KAPATILACAK MI?

WhatsApp gruplarının artık tehlikeli bir boyuta geleceği ve yasa ile kapatılabileceği konuşuluyor.

TBMM'ye sunulan yasa ile hükümetin WhatsApp gruplarını kapatma gibi bir işlevi olmayacak. WhatsApp gruplarının kapatılacağı iddiaları ile ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir, Avukat Gökhan Ahi ile yaptığı YouTube canlı yayınında bu konuyu konuştu. Ahi konuyla ilgili bu tasarı haberinin WhatsApp gruplarında dolaştığına işaret etti. Bu tasarının Meclis'e gelmediğine dikkat çekti.

Şu an gündemde bir infaz yasa tasarısının olduğunu söyleyen Ahi, Meclis'in buna odaklandığını belirtti. Sosyal medyada inanılmaz derecede yanlış ve sahte haberlerin dolaştığını söyleyen Gökhan Ahi konuyu takip ettiğini de ifade etti.



Gökhan Ahi, WhatsApp ile ilgili şöyle dedi:

WhatsApp'ta sahte pek çok haber dolaşıyor. Özellikle son dönemde sahte haber içeren pek çok haberin ses kaydı dolaşıyor. En az 3-4 farklı kaynaktan haberi teyit etmedikçe inanmamamız gerekiyor.

WhatsApp bütün mesajları yüksek derecede şifreliyor. Dolayısı ile güvenlik açısından büyük sıkıntılar yok. İki kullanıcı arasında geçen konuşmayı veya grup konuşmaları şifrelese de eğer telefonunuz başkasının eline geçerse bu mesajların açık bir şekilde okunması mümkün hale geliyor.

Programda Özdemir, konuyu Adalet Bakanlığı'na sorduklarını belirterek "Şu anlık böyle bir şey yok" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap