SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > WhatsApp gelecek sene reklam göstermeye başlayacak

WhatsApp gelecek sene reklam göstermeye başlayacak

23 Mayıs 2019 Perşembe - 15:51




Facebook, gelecek yıldan itibaren WhatsApp durumlarda reklam gösterileceğini açıkladı.





Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gelecek yıldan itibaren kullanıcıların pek de hoşuna gitmeyeceği bir özelliğe kavuşacak. Son zamanlarda yeni gizlilik ayarları, iş kataloğu ve bunun gibi diğer özellikleri uygulamaya ekleyen WhatsApp, gelecek yıldan itibaren kullanıcılara reklam göstermeye başlayacak.

2014 yılında 19 milyar dolar ödeyerek WhatsApp'ı satın alan Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'in, bu parayı uygulamada reklam göstererek çıkaracağı konuşuluyordu, ancak bu zamana kadar resmi bir açıklama yoktu.

Şu anda devam eden Facebook Pazarlama Zirvesi'nde açıklamalar yapan şirket,  2020 yılından itibaren WhatsApp durumlar bölümünde reklam gösterileceğini resmi olarak açıkladı.




İLK DEFA REKLAM YAYINLAYACAK

Kurulduğu günden bu yana kullanıcıların karşısına tek bir reklam bile çıkarmayan WhatsApp, gelecek sene bu duruma bir son vermiş olacak. Şu anda Instagram hikayelerde bulunan reklamlar ile benzer olacak WhatsApp reklamları, kullanıcıların durumlarında gezerken arada size reklam gösterecek ve tıkladığınızda bir bağlantıya yönlendirecek.




Bugüne kadar sade ve reklamsız arayüzüyle kolay bir kullanıcı deneyimi sunan uygulamaya reklam gelecek olması, şimdiden birçok kullanıcı tarafından tepkiyle karşılanmış durumda. WhatsApp, şimdilik sadece durum bölümünde reklam gösterecek ancak bize sorarsanız bu reklamlar, uygulamaya gelecek olan diğer reklamların da habercisi olacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap