SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > WhatsApp artık ücretsiz

WhatsApp artık ücretsiz

18 Ocak 2016 Pazartesi - 13:54




DLD konferansında konuşan WhatsApp kurucularından Jan Koum, yılık abonelik ücretinin kaldırıldığını açıkladı. WhatsApp artık tamamen ücretsiz.





açıkladı. WhatsApp artık tamamen ücretsiz.

Facebook’un geçtiğimiz yıl 19 milyar dolar gibi rekor bir ücret ödeyerek satın aldığı anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp artık tamamen ücretsiz hale getirildi. Daha önce reklam gösterimiyle abonelerini rahatsız etmek istemeyen şirket, kullanıcılardan ufak bir yıllık abonelik ücreti talep ediyordu.

Akıllı telefon sahiplerinin ilk yıl ücretsiz yararlandığı anlık mesajlaş uygulaması için sonrasında yıllık 0.99$ dolar ücret talep ediliyordu.  DLD konferansında konuşan WhatsApp kurucularından Jan Koum yıllık abone ücretinin kaldırıldığı bilgisini verdi. Anlayacağınız WhatsApp artık tamamen ücretsiz. Koum’a göre yıllık abone ücreti bugüne kadar iyi bir şekilde işletilemedi.Abonelik ücreti dışında WhatsApp’ın herhangi bir gelir kapısı bulunmazken, Facebook’un yıllık 900 milyon aktif kullanıcıya sahip platformdan hiçbir şekilde gelir elde etmeyecek olması pek akla yatkın gelmiyor. Jan Koum zaten farklı gelir kaynakları üzerinde çalıştıklarını bildirirken, söz konusu gelir kapısının reklamlar olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap