SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Uçan selfie çubuğu icat edildi

Uçan selfie çubuğu icat edildi

31 Mart 2016 Perşembe - 14:33




Selfie yani özçekim sevdası sınır tanımıyor. Bir Avustralya firması bu işi paraya çevirmenin yeni bir yolunu buldu.





IoT Group, the ROAM-e adlı uçan selfie çubuğunu ön siparişe koydu. Haziran ayından itibaren dağıtılmaya başlayacak olan araca yoğun talep gelmesi bekleniyor.Uçan selfie çubuğu akıllı telefona bir uygulama vasıtasıyla tanıtılıyor. Yüz tanıma teknolojisiyle programlanan uygulamayla ROAM-e cihazı havalandıktan sonra yüzünüzü tespit ederek 360 derece panoramik fotoğraflarınızı çekiyor.Kullanıcıya 25 metre mesafede uçan selfie çubuğu ayrıca 20 dakikaya kadar videoda çekebiliyor.5 megapiksel CMOS sensöre sahip cihazın Quad Core ARM Cortex A7 işlemcisi bulunuyor.Peki zaten drone'larda fotoğraf ve video çekebiliyorken neden uçan selfie çubuğu alınsın?

Uçan selfie çubuğunun drone'lar karşısında en büyük avantajı katlanabilme özelliğine sahip olması. Cihaz bir çanta ya da cebe sığabilecek kadar katlanarak küçültülebiliyor.Ayrıca ROAM-e çekilen fotoğrafın koordinatlarını da kaydederek fotoğrafı haritaya pin'leyebiliyor.Cihazın fiyatı 267 Amerikan doları olarak belirlendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap