SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Üç astronot 6 ay sonra Dünya’ya döndü

Üç astronot 6 ay sonra Dünya’ya döndü

12 Mart 2015 Perşembe - 15:41




Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevli 3 astronot, 6 aylık görevlerini tamamlamalarının ardından Kazakistan’a inerek karaya ayak bastı.





Rus kozmonot Alexander Samokutayev ve Elena Serova ile NASA astronotu Barry Wilmore, UUİ’deki 6 aylık görev sürelerini tamamlamalarının ardından dünyaya döndü.

3 Rus kozmonotu taşıyan Soyuz kapsülü, bugün Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay Üssü’ne başarılı şekilde indi. 

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Kazakistan’ın Dzhezkazgan kasabasında astronotların indiği sırada yoğun sis görüldüğü ifade edilirken, sağlık görevlilerinin birkaç dakika içinde bölgeye ulaştıkları, 3 astronotun yarım saat içerisinde kapsülden çıkarıldığı bildirildi. Yer çekimine alışması beklenen ve çeşitli tıbbi testlerden geçirileceği bildirilen astronotların sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi. 

UZAY İSTASYONUNDA 3 ASTRONOT KALDI


Astronotların dünyaya dönmesinin ardından uzay istasyonunda 3 astronotun kaldığı belirtilirken, 27 Mart tarihinde istasyona gidecek Scott Kelly ve Mikhail Kornienko’nun bir yıl boyunca istasyonda kalacağı kaydedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap