SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter'ın verilerine göre Türkiye dünya birincisi

Twitter'ın verilerine göre Türkiye dünya birincisi

06 Şubat 2015 Cuma - 09:24




Twitter 2014 yılının son 6 ayını kapsayan Şeffaflık Raporu’nu yayınladı.





Rapora göre Sosyal medya’nın devi Twitter’da tweet sildirmede Türkiye birinci sırada. Twitter’a en çok içerik kaldırma talebi ülkemizden geliyor. Son 6 ayda toplam 1982 içerik kaldırma talebi gelmişken bunların 1820’si Türkiye’ye ait.

Hükümetlerin sosyal medyayı yönetme konusunda hassas oluşu yeni bir şey değil. Özellikle iletişim çağında gençlerin en etkili silahı sosyal paylaşım platformları. Toplumsal olayların kontrolünde bu platformlar hayati önem taşıyor.

Türkiye’den gelen talep sonucu kapatılan hesapların sayısı ise 62.Türkiye'nin ardından 101 içerik kaldırma talebiyle Brezilya gelirken, bu ülkeyi de 19 taleple Japonya izledi.

2014 yılının ilk 6 ayında da Türkiye en çok tweet sildirme talebinde bulunan ülke… Twitter'ın açıkladığı rakamlara göre ilk 6 ayda Türkiye'den 304 hesap ile ilgili 183 Tweet silme talebi geldi ve bu talepler doğrultusunda bu mesajlar silindi. Ayrıca 17 hesap da askıya alındı. İlk yarının ikincisi ise Fransa oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap