SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter'in kurucusu Jack Dorsey: Hiperenflasyon geliyor

Twitter'in kurucusu Jack Dorsey: Hiperenflasyon geliyor

25 Ekim 2021 Pazartesi - 14:51




Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'de ve tüm dünyada hiperenflasyon olacağını söyledi.





Twitter’ın kurucu ortağı ve CEO'su Jack Dorsey, cuma günü Twitter hesabından bir tweet atarak ABD’de artan enflasyona vurgu yaptı. ABD’de ve tüm dünyada hiperenflasyon olacağını yazan Dorsey, “Hiperenflasyon her şeyi değiştirecek" dedi.

Dorsey, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hiperenflasyon her şeyi değiştirecek. Bu oluyor. Yakında ABD'de de gerçekleşecek, dolayısıyla sonrasında da tüm dünyada.”




'GELECEKTE GEREĞİNDEN FAZLA YÜKSEK ENFLASYON OLACAK'

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ABD’de ekonomik toparlanmanın çok dengesiz olduğunu ve enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceğini söyledi. ABD'deki tüketici enflasyonunun son 30 yılın zirvesine ulaştığını hatırlatan Powell konuşmasında, mevcut yüksek enflasyon oranlarının, fiyat belirleyicilerinin gelecekte gereğinden fazla yüksek enflasyon olacağı beklentisine yol açtığını belirtti.


Enflasyonun yükselmesine neden olan küresel tedarik zinciri kırılmalarının tahmin edilenden daha uzun sürebileceğini belirten Powell, bu durumun muhtemelen gelecek yıla kadar devam edeceğini açıkladı. 

HİPERENFLASYON NEDİR?

Hiperenflasyon, enflasyon oranının yıllık bazda yüzde 200'e ulaşması ya da geçmesi anlamına geliyor. 'Dörtnala enflasyon' olarak da adlandırılan hiperenflasyon, paranın değerinin yitirdiği en şiddetli enflasyon biçimi olarak biliniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap