SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter'daki ''Ankara Kuşu'' hesabına FETÖ davası

Twitter'daki ''Ankara Kuşu'' hesabına FETÖ davası

17 Mayıs 2020 Pazar - 10:51




Twitter’dan ‘Ankara Kuşu’ hesabını yöneten kişiye ‘FETÖ propagandası’ suçundan dava açıldı. Hesabın sahibi Oktay Y., 3 Nisan’da aynı suçtan tutuklanmıştı.





Ankara başsavcılığının soruşturmasının ardından Oktay Y. hakkında ‘zincirleme şekilde propaganda’ suçundan iddianame hazırlanarak dava açıldı.

Ankara 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın iddianamesinde, şu aşamada ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan dava açmayı gerektirir delil elde edilemediği bildirildi.

İddianamede şu ifadelere yer verildi: “Birden farklı tarihte zincirleme olarak yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları ile terör örgütü propagandası yaptığının sabit olduğu, her ne kadar şüphelinin üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği görülse de terör örgütü liderini mağdur göstermeye çalışan ve bu örgütü ile liderinin eylemlerini meşru göstermek amacı içeren propaganda konusu paylaşımları sebebiyle üzerine atılı suç ile ilgili olarak hakkında kamu davası açmaya yeter şüphenin oluştuğu anlaşılmıştır.”

İDDİANAMEDEN

İddianamede, davaya konu olan Oktay Y.’ın ‘oktayyasar’ kullanıcı adıyla aktif olarak kullandığı sosyal medya hesabı üzerinden 6 Nisan 2015 tarihinde “Gülen cemaatine yakın 4 isim bağımsız olarak seçime giriyor”, 7 Şubat 2015 tarihinde “Gülen keşke dini cemaat yerine siyasi parti kursaymış”, 3 Şubat 2015 tarihindeki “Fethullah Gülen gözyaşlarını tutamadı” paylaşımları da yer aldı.


İddianamede, Oktay Y.’ın bu paylaşımlarla ‘FETÖ’ lideri Gülen’i mağdur göstermeye çalıştığı, eylemlerini de meşru göstermek amacı içeren beyanlar olduğu tespiti yapıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap