SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter (X) App Store ve Play Store’da yasaklanabilir!

Twitter (X) App Store ve Play Store’da yasaklanabilir!

20 Ağustos 2023 Pazar - 16:03




Kullanıcı engelleme özelliğinin kaldırılması, Twitter veya yeni ismiyle X’in App Store ve Google Play Store’da yasaklanmasına neden olabilir. İşte detaylar!





Ünlü iş insanı Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter veya yeni ismiyle X için radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. Musk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, platformda yer alan kullanıcıları engelleme özelliğinin kalkabileceğinin sinyallerini verdi. Ancak bu karar, App Store ve Google Play Store gibi uygulama mağazalarının yönetmelikleriyle çatışabilir ve X'in bu platformlardan kaldırılmasına yol açabilir.

Musk, yaptığı açıklamada, X'te kullanıcıların engellenemeyeceği bir düzenlemeye gidiyoruz. Ancak bu özelliği, yalnızca doğrudan mesajlaşma (DM) alanında kullanabileceğiz" dedi. Musk, bu adımı "kullanıcının ifade özgürlüğünü desteklemek" amacıyla attıklarını belirtirken, özellikle topluluk yönetimi ve kötü niyetli kullanıcılarla mücadele konularında ortaya çıkabilecek sorunları göz ardı etmiş gibi görünüyordu.

Twitter (X) App Store ve Play Store’da yasaklanabilir!

Ancak, App Store ve Google Play Store gibi uygulama mağazalarının yönetmeliklerinde yer alan "Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe veya sosyal ağ hizmetlerine sahip uygulamalar, kötü niyetli kullanıcıları hizmetten engelleme becerisini içermelidir" maddesi, X'in bu platformlardan kaldırılmasına yol açabilecek bir engel olarak duruyor. Bu maddenin amacı, platformları kullanıcıların zararlı içeriklere maruz kalmadan güvenli bir şekilde kullanabilmesini sağlamak. Ancak Musk'ın açıklamasıyla ortaya çıkan durum, bu güvenliği tehlikeye atabilir.

Konuyla ilgili uzmanlar, bu adımın X'in uygulama mağazalarından kaldırılmasına yol açabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Eğer X, kötü niyetli kullanıcıları engelleme becerisini platformunda sağlamıyorsa, bu durum App Store ve Google Play Store'un yönetmelikleriyle çatışabilir ve platform bu mağazalardan kaldırılabilir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap