SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter Türkiye'ye dava açtı

Twitter Türkiye'ye dava açtı

07 Ocak 2016 Perşembe - 16:46




Twitter, BTK tarafından verilen para cezasının iptali için mahkemeye başvurdu





Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün yaptığı açıklamada Twitter'a geçen ay kesilen 150 bin lira cezanın ödenmesi için tanınan bir aylık sürenin dolduğunu ve ödemenin yapılmadığını belirterek, buna karşı hangi adımlar gerekiyorsa atılacağını söylemişti. Bu açıklamadan sonra Twitter cephesinde önemli bir adım atıldığı öğrenildi.

Twitter, Ankara 10. İdare Mahkemesi’nde açtığı davada, cezanın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptalini istedi.

Bakan Yıldırım, sosyal medya platformlarının kapatılması ya da cezalandırılması gibi bir yaklaşım içinde olmadıklarını belirterek bu platformların yasalara uygun hareket etmesini istediklerini kaydederek; "Twitter'a 150 bin liralık ceza kesildi ve Amerika'daki merkezine gönderildi. 30 günlük tebligat süresi şu anda doldu. Bundan sonraki gelişmelere göre hangi adımlar atılması gerekiyorsa atacağız. Vazgeçmemiz söz konusu değil, Türkiye'de hizmet veren, ticaret yapan herkes yasalara uymak zorundadır. Bu bizim için bir ayrıcalık değil, her ülke için bu söz konusu" demişti.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2015 Aralık ayında Twitter'a "terör örgütü propagandası" yapılan içerikleri yasal süresi içinde kaldırmadığı için 150 bin lira ceza vermişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap