SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter trollleri engelleyecek

Twitter trollleri engelleyecek

10 Şubat 2016 Çarşamba - 16:53




Twitter, sosyal ağın bitmeyen "troll" sorununu çözmek üzere çok önemli bir adım attı!





Twitter, sosyal ağda huzursuzluk çıkaran ve başkalarını rahatsız eden kullanıcılarla başa çıkamadığını geçen sene CEO'sunun ağzından itiraf etmişti. Öyle ki geçtiğimiz günlerde yeni CEO'nun paylaştığı bir tweet, troll'lere kurban olmaktan kurtulamamıştı. Firma şimdi bu sorunu çözmek için "Twitter Güven ve Güvenlik Kurulu"nu kuruyor.Twitter'ın Güvenlik Kurulu, dünya çapında 40 farklı kuruluşun sorumlularından oluşuyor. Bu sorumluların, firmanın güvenlik ürünleri, ilkeleri ve programlarıyla ilgili aktif biçimde çalışacakları söyleniyor. Kuruluşlar Childnet'ten Dangerous Speech Project ve Feminist Frequency'ye geniş bir yelpazeye yayılıyor. Grubun bir araya gelip ürün geliştirme ve fikirler üzerinde geri bildirimler sağlayacakları söyleniyor.

Bu ortaklığın tam olarak nasıl işleyeceği ve Twitter'ın bu işi büyütüp büyütmeyeceği, şimdilik belli değil. Ancak Twitter'ın İngiltere bölümünün başındaki Nick Pickles, The Guardian'a yaptığı açıklamada "günlük tartışmalarda" tacizi engellemek üzere "düzenli ve tutarlı önlemler alacaklarını" söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap