SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter, Facebook ve YouTube’a erişim engeli

Twitter, Facebook ve YouTube’a erişim engeli

06 Nisan 2015 Pazartesi - 14:49




Facebook, twitter ve youtube'a erişimde güçlük çekiliyor. Facebook, youtube ve twitter'a erişim yasağı geldiği iddia edildi.





Sosyal medya kullanıcıları şok yaşıyor...

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin bazı içerikler için erişim yasağı geldiği belirtiliyor. Facebook'un söz konusu içeriği kaldırdığı, bu nedenle şu an erişim yasağı olmadığı öğrenildi. TİB'in sayfasında ise herhangi bir bildirim yok. Bir diğer iddia ise Türk Telekom'un DNS sunucularıyla ilgili olduğu yönünde. Turkcell Superonline ve TTNET hattından yapılan denemelerde "sayfaya ulaşılamıyor" hataları alınıyor. 

TTNET hattında Youtube.com "Service Unavailable" hatası verirken Twitter sunucularından hiçbir tepki alınamıyor. Twitter ve YouTube'un mobil uygulamaları şimdilik çalışır durumda ancak mobil web sayfalarına ulaşılamıyor. Facebook’ta ise erişim sürüyor ancak Facebook'a erişemediğini bildirenler de mevcut.

Geçen yıl yine 20 Mart ve 27 Mart tarihlerinde Twitter ve YouTube yine engellenmişti. 

NEDENİ SAVCI KİRAZ'IN GÖRÜNTÜLERİ 


Olayın nedeni geçen hafta öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı sırada çekilen görüntüleri... Cumhuriyet Savcılığı, görüntülerin kaldırılması kararını internet servis sağlayıcılarına iletti. İçeriklerin kaldırılmaması durumda ise erişim engellenmesi uyarısı da yapıldı. İçerik Sağlayıcıları Birliği ise kararı Turkcell Superonline, TTNET, Turkcell, Vodafone ve AVEA'ya iletti. Yaşanan bağlantı sorununun bu içerik kaldırma işlemleri sırasında yaşandığı bildirildi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap