SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Türkiye Ar-Ge’de takip edilen ülke haline geldi

Türkiye Ar-Ge’de takip edilen ülke haline geldi

06 Ekim 2017 Cuma - 12:47




Sanayi Bakan Yardımcısı Çelik, Türkiye’nin Ar-Ge’de yaptığı çalışmalarla takip edilen bir ülke haline geldiğini belirterek, “Birçok önemli kuruluş Ar-





TÜBİTAK, Enerjisa ve ödeme sistemleri alanında çözümler sunan Cardtek işbirliğiyle İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde “EUROGIA 2020 İstanbul Bilgi Günü ve Proje Pazarı Etkinliği” gerçekleştirildi. Akıllı şebekeler, güneş enerji teknolojileri ve enerji verimli binalar konularında uluslararası Ar-Ge projeleri üretmeye yönelik network oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, karbon teknolojilerinin ve bu yöndeki Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesinin önemine değindi. 

Sanayinin vazgeçilmezi

Bugün uluslararası piyasada rekabet edebilme gücünün en önemli göstergesinin Ar-Ge yatırımları olduğunu dile getiren Çelik, Ar-Ge ve inovasyonla yüksek büyüme rakamlarına ulaşılabileceğini söyledi. “Ar-Ge ve inovasyonla desteklenmeyen her şey zamanla eskir” diyen Çelik, Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyonu sanayileşmenin vazgeçilmezi olarak gördüğünü vurguladı. Çelik, Ar-Ge ve inovasyona yönelik teşviklerin her geçen gün arttığına değinerek, bu kapsamda çıkan reformlardan bahsetti.

750 MERKEZE ULAŞILDI

Bu kanunların yeni yeni meyve vermeye başladığını dile getiren Çelik, Türkiye’deki Ar-Ge merkezlerinin sayısının 750’ye ulaştığını anlattı. Çelik, dünyadaki birçok önemli kuruluşun Ar-Ge çalışmalarında işbirliği için Türkiye’yi tercih etmeye başladığını kaydederek, Türkiye’nin bu alanda yaptığı çalışmalar, çıkardığı kanunlar ve verdiği desteklerle dünyada takip edilen bir ülke haline geldiğini söyledi. Bugün Türkiye’de otomotivden beyaz eşyaya, insansız hava aracına kadar pek çok alanda önemli Ar-Ge çalışmalarına imza atıldığını dile getiren Çelik, uluslararası bilgi paylaşımının öneminden bahsetti.


Teknoloji ve inovasyondan başka yol yok

Cardtek CEO’su Turgut Güney, inovatif fikirleri desteklemek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, bu projelerin Türkiye’ye ve Türk ekonomisine sağlayacağı faydalardan bahsetti. Güney, Cardtek’te Ar-Ge ve inovasyona inanarak yola çıktıklarını kaydederek, bugün de inovatif fikirleri desteklemek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine olanca hızıyla koştuğunu dile getien Güney, “Bizim de Cardtek olarak 2023 hedefimiz; ödeme sistemlerinde dünyanın ilk 10 teknoloji şirketi arasında yer almak. Bu hedefe ulaşma konusunda teknolojiden, Ar-Ge’den ve inovasyondan başka bir yol olmadığına inanıyorum” dedi.

Minimum zarar geleceğe borcumuz

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise, Türkiye’nin ve üniversitelerinin en önemli konularından birisinin enerji olduğunu belirterek, İTÜ’nün enerjiye verdiği önemden bahsetti. Enerji üretiminde çevreye verilen zarara dikkati çeken Karaca, “Enerji üretiminin doğaya minimum zarar verecek şekilde üretilmesi hem bugüne hem de geleceğe karşı borcumuz. Fosil yakıtları doğaya zarar vermeden dönüştürmeliyiz”  ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap