SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Türk kadın futboluna ABD'den destek

Türk kadın futboluna ABD'den destek

12 Mayıs 2021 Çarşamba - 11:55




Türkiye'de kadın futbolunu geliştirmek için 14 yaşındaki Ela Demiral ile 17 yaşındaki Olivia Rose Auffarth kolları sıvadı. "Geleceğe Gol" projesi ile desteğe ihtiyacı olan kadın futbolculara ulaşmayı hedefleyen Demiral ve Auffarth, küçük sayılacak yaşlarına rağmen büyük bir adım atarak kadın futbolunun gelişmesi için ellerinden geleni yapmaya karar verip harekete geçti.





Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan ve Türkiye U17 Kız Milli Futbol Takımı'nda forma giyen Olivia Rose Auffarth ile atletizm ve sörf yapan Ela Demiral, Türkiye'de kadın futboluna destek olmak için bir proje başlattı. NewYork'ta kurulan Authentic Goal Inc önderliğinde "Geleceğe Gol" projesiyle 13-18 yaş arasında maddi ve manevi zorluk çeken futbolcuların hayatlarına dokunmak için harekete geçen Demiral ile Auffarth, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) hedeflerini anlattı.

Ela Demiral, "Özellikle Amerika'da ve dünyanın birçok ülkesinde kadın futbolu son 10 yılda çok arttı. İzleniyor, takip ediliyor, kızlar teşvik ediliyor. Neden bizim ülkemizde de olmasın diye ben bu yola girdim. Özellikle kar amacı gütmeyen kuruluşu oluştururken de amacımız kadın futbolunu yaygınlaştırmak ve genç kızları futbola teşvik etmek" dedi.

"SPORUN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM"

New York'ta yaşayan Olivia Rose Auffarth'ın futbolcu arkadaşları ile birlikte mentorluk yapabileceklerini kendisine ilettiğini belirten Demiral, "Bu konu da benim çok ilgimi çekti. Ben de bir sporcuyum ve sporun desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle de futbolun Türkiye'de bu kadar sevilirken neden kadın futbolu da sevilmesin diye düşündüm ve bu projeyi başlattım. Özellikle Türkiye'nin dört bir yanından bu projeye katılmak ve destek almak isteyenler oldu. Maddi ve manevi anlamda destek vereceğimizi kendilerine ilettik. Çok da ilgi çekti 2-3 gün içinde. Olivia'nın da annesi Türk olduğu için Türk Milli Takımı’na gelmiş ve arkadaşları ile konuştukça gerçekten bu konudaki açığı fark etmiş. Kendisi Amerika'da yaşayan bir sporcu olarak ne kadar destek gördüğünü ve bu tarz bir destek ile arkadaşlarının Türkiye'de karşılaşmadıklarını anlayınca benimle iletişime geçti ve bu projeye imza attık" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap