SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > TSK askerleri PUBG oyununa karşı uyardı!

TSK askerleri PUBG oyununa karşı uyardı!

01 Mart 2019 Cuma - 09:00




Son dönemlerin popüler oyunu PUBG'de YPG/PKK'lı teröristlerin istihbarat çalışmalarına karşı TSK, askerlere dikkatli olunması konusunda uyarıda bulund





PlayerUnknown's Battlegrounds bilinen adıyla PUBG, dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri. Milyonlarca kullanıcı online olarak oyunu oynarken; bir yandan da sesli ve yazılı olarak konuşabiliyor.

Ancak bu oyunu farklı amaçlar için kullananlar da var. PKK'lı YPG'li teröristler oyun aracılığıyla, Türk askerlerinden istihbari bilgi öğrenmeye çalışıyor.

UYARI YAPILDI

Yaşanan bu olaylara karşı TSK içinde bilgilendirme yazısı yazılarak; askerler, oyundaki teröristlerin önce arkadaş olmak için konuştuğu, ardından da istihbarat elde etmeye çalışmaları konusunda uyarıldı.

TSK askerleri PUBG oyununa karşı uyardı


500 MİLYON OYUNCU

Dünya üzerinde, PUBG oyununu oynayan yaklaşık 500 milyon kullanıcı var. Her gün 100 milyondan fazla kişi PUBG oynuyor. Kayıtlı her 5 kullanıcıdan, 1'i de düzenli olarak oyuna giriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap